Sportiva din Estonia este, alături de Ons Jabeur, una dintre marile surprize de la Australian Open 2020. După o perioadă foarte grea, în care nu s-a antrenat peste trei luni din cauza unei infecții virale, puțini credeau că Anett poate reveni la un nivel optim într-un timp atât de scurt.
Ea a suferit chiar o intervenție chirurgicală, pentru că infecția se tranformase într-un abces și a revenit pe teren abia în decembrie. Pentru a se obișnui cu temperaturile ridicate, Nigel Sears a dus-o într-un cantonament de 3 săptămâni în Thailanda, unul care se dovedește acum extrem de benefic.
Tehnicianul a prefațat confruntarea cu Simona, despre care a vorbit la superlativ. Totuși, Sears e convins că sportiva pe care o antrenează are șansa ei și a dezvăluit ce va trebui să facă aceasta pentru a trece de o mare campioană, așa cum e câștigătoarea de la Wimbledon.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Nastasja Schunk în primul tur la Roland Garros 2022
ACUM 14 ORE
"Anett trebuie să trateze meciul cu Simona exact cum a făcut-o cu Bencic. Trebuie să înțeleagă faptul că e un meci frumos pe care are ocazia să îl joace. Va evolua contra uneia dintre cele mai mari atlete din tenis, împotriva unei sportive de mare valoare, care știe cum e să câștigi un Grand Slam. Are nevoie să își ia timp, să ia deciziile bune în situațiile dificile, să aibă încredere că poate învinge. Pentru că are atuurile necesare să o facă, trebuie să creadă în ea, e capabilă să o învingă pe Simona", a spus Nigel Sears, la microfonul Eurosport.

Nigel Sears, impresionat: "Kontaveit mi-a întrecut așteptările"

Kontaveit are calități impresionante, dar va trebui să învețe să gestioneze și partidele mari, în care presiunea e imensă. A arătat că e pe drumul cel bun în partida cu Bencic, pe care a învins-o cu un scor neverosimil, 6-1, 6-0.
Cert e că Anett Kontaveit este într-un progres vizibil, Nigel Sears recunoscând că forma sa actuală este una neașteptată în contextul în care a avut problemele medicale de la jumătatea anului 2019.
"Una e să lovești mingea foarte bine, ceea ce ea face deja, dar alta e să devii o jucătoare care câștigă meciurile mari, meciurile importante. Anett abia va împlini 24 de ani, e foarte tânără și trebuie să devină mai bună cu fiecare turneu pe care îl joacă. Dar, vă spun sincer, sunt încântat de modul în care s-a prezentat aici. A jucat bine și la Adelaide, chiar dacă a pierdut devreme. Știam că nivelul ei e unul bun. La Australian Open, însă, mi-a întrecut așteptările, vă spun sincer că sunt surprins că a ajuns să joace atât de bine într-un timp atât de scurt. Sunt foarte mândru mai ales de modul în care a jucat împotriva Belindei Bencic. A fost o adversară foarte grea, au jucat și anul trecut la Cincinnati și a fost o partidă extrem de disputată", a mai spus Sears.
Simona Halep și Anett Kontaviet s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, o dată pe teren dur și o dată pe zgură, ambele confruntări având loc în 2017. De fiecare dată, sportiva noastră s-a impus în minimul de seturi fără prelungiri.
Partida dintre Halep și Kontaveit se va disputa miercuri, în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 17 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 18 ORE