Momente incredibile la Australian Open, în această dimineaţă. Daniil Medvedev, favoritul 4, a părut că şi-a dat antrenorul afară din arenă, în timpul partidei cu Krajinovic. La scorul de 4-1 în setul al patrulea pentru sârb, rusul a făcut un semn dezaprobator către loja sa şi a transmis un mesaj în franceză. Imediat, Gilles Cervara, antrenorul din Hexagon al câştigătorului de la Turneul Campionilor, a oferit un moment uluitor: a părăsit tribunele.

În cele din urmă, rusul s-a impus cu 6-0 în decisiv, iar la final epsiodul cu antrenorul nu putea să nu fie amintit de jurnalişti. Daniil s-a apărat şi a susţinut că nu i-a transmis lui Cervara să plece. Decizia i-ar fi aparţinut antrenorului în totalitate, acesta simţind că doar aşa se poate linişti sportivul.

Tenis
Marele pariu al lui Murray: jucătorul din NextGen care va domina tenisul mondial
ACUM 8 ORE

"Nu ştiu ce a fost în capul lui. Mi-a spus că era sigur că voi câştiga şi a vrut să mă lase singur, să mă calmez. Aveam nişte momente de frustrare şi a simţit că dacă va pleca va face cel mai bun lucru. Uneori poate că nu aş fi de acord cu astfel de decizie, dar acum cred că a făcut un lucru bun. Sunt sigur că se mai întâmplă astfel de lucruri. Nu foarte des, poate o dată pe an, o dată la doi ani, dar ce pot să vă spun e că hotărârea lui m-a ajutat. Din punctul meu de vedere nu e un subiect pe care să se facă mare caz, dar înţeleg că se va vorbi mult pe seama gestului lui", a explicat Medvedev.

Medvedev, despre victoria lui Djokovic de la Australian Open

Partida lui Medvedev a semănat izbitor cu duelul de vineri dintre Djokovic şi Fritz. După ce a condus cu 2-0 la seturi, sârbul s-a accidentat, dar a strâns din dinţi. Cu toate că a pierdut următoarele două seturi, numărul unu mondial a câştigat în cele din urmă în decisiv.

Şi Medvedev a avut probleme fizice în setul 3, când partida părea una unidirecţionată. Krajinovic a revenit în meci şi el, dar Medvedev a etalat din nou un joc de calitate în decisiv şi s-a impus.

"Nu am văzut finalul partidei lui Nole. Am văzut că avea mari probleme fizice şi m-am dus la culcare, pentru că era foarte târziu. Credeam că va pierde, pentru că era clar că nu se poate deplasa şi nu poate lovi cum trebuie, am fost surprins să aflu că s-a impus. De asta a câştigat 18 Grand Slamuri, e un mare campion, e incredibil", a mai spus rusul.

În optimile de finală, Medvedev va avea o misiune uşoară, cel puţin pe hârtie. El va da piept cu cel mai slab jucător rămas în competiţie, dacă e să ne raportăm la locul din clasament: Mackenzie McDonald. Americanul ocupă locul 192 ATP şi, în condiţii normale, nu ar trebui să îi creeze probleme lui Medvedev.

O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Roland-Garros
Becker anticipează declinul lui Nadal la Roland Garros: "Cred că toți au văzut asta!"
IERI LA 06:16
Tenis
Clasamentul ATP | Novak Djokovic a egalat recordul lui Federer! Statistici uimitoare pentru Nole
01/03/2021 LA 13:40