Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open 2021, aproape sigur amânat. Anunțul făcut de ministrul Sporturilor de la Antipozi

Cristian Mihală

Publicat 25/11/2020 la 11:07 GMT+2

Australian Open 2021 va fi, cel mai probabil, amânat cu o săptămână sau două. Informația a fost confirmată de ministrul Sporturilor de la Antipozi.

Simona Halep vs Angelique Kerber - Australian Open 2018

Credit imagine: Getty Images

Tennis Australia, în frunte cu președintele Craig Tiley, caută soluții pentru a-și salva cât mai multe turnee din portofoliu, dar și pentru a-și maximiza șansele de a aduce la start cât mai multe staruri ale tenisului în 2021. În acest an, Australian Open-ul s-a confruntat cu probleme din cauza incendiilor devastatoare de pe continent, însă în cele din urmă turneul de Mare Șlem australian s-a ținut, deși temperaturile au fost extreme, iar valul de fum a degradat cu mult calitatea aerului. Anul viitor, amenințarea va fi una globală – Covid-19, iar o incertitudinea planează asupra întregii formulei de calendar în tenis.
Turneul ar trebui să se țină în perioada 18-31 ianuarie, dar limitările impuse de Guvern în privința carantinei vor determina cel mai probabil amânarea turneului. Din fericire, în acest moment se vorbește de un delay de maximum două săptămâni, lucru confirmat de Martin Pakula, ministrul Sporturilor din Australia.
"Cred că cel mai probabil se va amâna. Dar nu e singura variantă care se ia în calcul. După cum știți, Roland Garros a avut loc după multe luni, iar Wimbledon nu s-a desfășurat deloc în 2020. Depinde foarte mult de cum vor sta lucrurile în următoarea lună, dar, dacă mă întrebați pe mine, cred că mai degrabă va fi vorba de o amânare de scurtă durată decât de una lungă", a spus Martin Pakula, ministrul Sporturilor din Australia.
Acesta nu a făcut vreo referire la Hobart, Adelaide și Brisbane (turnee WTA) sau la competițiile din calendarul masculin. Australia ar trebui să găzduiască a doua ediție ATP Cup, la Sydney, Perth și Brisbane.

Simona Halep, șanse mari să meargă la Australian Open 2021

Halep a scăpat de coronavirus, iar antrenorul sportivei noastre, Artemon Apostu-Efremov, a dezvăluit că în acest moment Simona are de gând să participe la competiția de la Melbourne, însă doar dacă autoritățile vor fi de acord să nu o bage în carantină strictă, fără să se poată antrena.
"Singura neclaritate este cum se vor desfășura aceste 14 zile de carantină. Dacă se duce 14 zile și nu se antrenează, efectiv se duce degeaba. Dacă vor exista posibilități, probabil va fi o variantă plauzibilă în care vor merge", a spus Artemon Apostu-Efremov pentru Digi Sport.
Cu vești despre situatia de la Australian Open a venit de curând si Darren Cahill, antrenorul "principal" al dublei câștigătoare de Grand Slam-uri. El a menționat că o decizie nu a fost luată pentru moment, dar se poartă discuții în acest sens.
"Se va întâmpla ca la New York. Trebuie să te izolezi în hotel 24 de ore până primești un test negativ, iar apoi stai în hotel și mergi la centrul de tenis. Practic, stai într-o bulă. Tennis Australia încearcă să facă această bulă și discută cu Guvernul", a spus Darren Cahill la Sen Radio
Turneul de la Australian Open va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo