Cu un singur meci pierdut în 2020, australianca învingătoare anul trecut la Roland Garros și Turneul Campioanelor avea încă de la startul turneului un singur scop: să își depășească cea mai bună performanță la Australian Open, sfertul de finală de la ediția anterioară.
În față îi stătea o altă sportivă în formă, posesoare a unui serviciu mai bun și, care, atunci când intră "în zonă", e foarte greu de bătut: Petra Kvitova.
Cehoaica a venit decisă să își facă jocul și să evolueze cât mai agresiv, pentru a-i da puțin timp lui Barty să își pregătească loviturile. Petra a trimis o mulțime de lovituri câștigătoare, dar a greșit enorm, ajungând la 38 de neforțate.
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49
Meciul a fost unul de un nivel fantastic, mai ales în primul set, decis la tie-break. Fiecare jucătoare a dat senzația, pe rând, că e în control, dar în cele din urmă favorita tribunelor s-a impus, după ce a salvat o minge de set.
În manșa secundă, Kvitova a acuzat șocul, iar Ashleigh s-a desprins imediat la 4-0. În ciuda faptului că sportiva din Cehia a avut o tresărire de orgoliu, servind pentru 3-4, în cele din urmă Barty a fost mult mai lucidă pe final.
"A fost un meci incredibil. A fost o luptă teribilă în primul set, prima manșă a fost crucială. Țin să îi mulțumesc antrenorului meu, el m-a învățat să gândesc tactic. E destul de aspru și de critic cu mine, dar asta mă ajută. E un antrenor mare, m-a ajutat să progresez la multe capitole, de la el am învățat disciplina. E atât de dedicat în ceea ce face încât nu avea cum să nu meargă această colaborare", a spus Barty la final, pentru ca apoi să vorbească despre semifinale, acolo unde în față îi va sta Sofia Kenin: "A avut un turneu incredibil, mereu am avut jocuri grele împotriva ei. Știe să joace din spatele terenului, servește ok, voleul e foarte bun. E o jucătoare completă, dar eu sunt optimistă, doresc victoria pentru că visez la finală".
În primul sfert de finală, Kenin a trecut de Ons Jabeur, scor 6-4, 6-4.
Grație succesului din această noapte, Barty devine prima jucătoare din Australia care să joace semifinală la Melbourne din 1984. Atunci, Wendy Turnbull pierdea în penultimul act contra legendarei Chris Evert.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Ce șanse are Emma Răducanu la Australian Open? Verdictul lui Mats Wilander
10/01/2022 LA 08:07