În multe momente, ultimul act de la Melbourne a semănat cu duelul dintre Muguruza și Halep din semifinale. Garbine a căutat loviturile decisive și a trimis mult mai multe winners, în timp ce Kenin s-a apărat, în unele momente eroic, nerenunțând la vreun punct.
Diferența față de partida de joi a fost făcută de faptul că jucătoarea din Spania a clacat în momentele decisive. A pierdut posibilitatea de a face break la 2-2, în setul 3, după ce a avut 40-0 pe serviciul adversarei, pentru ca apoi serviciul să o trădeze, comițând mai multe duble.
De partea cealaltă, Kenin a fost incredibil de montată și decisă să nu renunțe la vreun punct. Dacă ne raportăm la atitudinea avută, Sofia a fost mult peste oponentă, iar determinarea avută de tânăra sportivă l-a cucerit până și pe Cahill. Tehnicianul Simonei a vorbit despre asemănările dintre Halep și Kenin.
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49
"Este incredibil de talentată. Mă face să mă gândesc la poveștile pe care le avem acum în WTA. E destul de tare. Are doar 21 de ani, este o jucătoare grozavă, poate exploda cu adevărat.
Sofia are acea determinare feroce pe care o văd și la Simona. Are și o familie grozavă. Tatăl ei este un om minunat. Îl văd cât de intens trăiește fiecare punct. Se exteriorizează. Eu încerc să țin totul în mine", a spus Cahill, conform WTA Insider.
Sofia Kenin a devenit cea mai tânără sportivă din SUA care să câștige un turneu de Grand Slam, de la Serena Williams, în 2002.
Grație performanței de la Melbourne, sportiva cu origini în Rusia va intra, de luni, în premieră în top 10 WTA. Kenin va ocupa locul 7 WTA, urmând a o depăși pe Serena Williams. Astfel, va deveni cel mai bine clasată sportivă din Statele Unite.
Duminică, în direct la Eurosport 1 și pe Eurosport Player (ora 10:30), are loc mult așteptata finală masculină. Novak Djokovic îl va întâlni pe Dominic Thiem, sârbul având șansa să ajungă la al 8-lea trofeu cucerit la Melbourne.
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Ce șanse are Emma Răducanu la Australian Open? Verdictul lui Mats Wilander
10/01/2022 LA 08:07