Novak Djokovic a trecut peste orice durere și a strâns din dinți, reușind în cele din urmă să își treacă în palmares al 9-lea titlu la Melbourne, după o finală fără istoric. Numărul unu mondial a explicat că motivația incredibilă pe care o are vine din dorința de a-i depăși pe ceilalți doi titani la numărul de turnee de Mare Șlem, lucru recunoscut și de antrenorul său. Goran Ivanisevic, fost câștigător la Wimbledon 2001, a vorbit despre performanța elevului său, dar și despre șansele acestuia de a trece de Nadal și Federer. "Matadorul" va mai cuceri cu siguranță turnee majore, în timp ce "FedEx" își joacă probabil ultima șansă la Wimbledon 2021.
"E senzațional. Și-a asigurat Grand Slamul cu numărul 18 și acum cursa e deschisă. Va fi extrem de palpitant, Novak are foarte multă încredere. Nadal va mai câștiga un Grand Slam, sper să nu fie vorba chiar de două. Toți trei sunt incredibili, produc un tenis excepțional exact când ceilalți se grăbesc să îi considere "istorie". Vin din spate jucători buni, tineri, dar Nole, Rafa și Rogere sunt mai buni, mai ales în finale. Nu știu când se va termina dominația lor, dar sunt în continuare capabili să producă cel mai bun tenis al lor în meciurile mari", a spus Ivanisevic, citat de tennisworld.usa.

Federer va fi abia al treilea cel mai titrat tenismen din istorie

Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
ACUM O ORĂ
Federer părea de neatins în urmă cu 10 ani, în 2011 având deja în palmares nu mai puțin de 16 Grand Slamuri. Între timp, elvețianul s-a mai impus "doar" la Australian Open (2017, 2018) și Wimbledon (2012, 2017), în timp ce Nadal și mai ales Djokovic au câștigat pe bandă rulantă.
Ca atare, părea doar o chestiune de timp până când "Swiss Maestro" va fi depășit de ceilalți doi mari campioni.
"Aștept ca Roger să revină în circuit. Va fi foarte interesant să vedem ce se va întâmpla la Roland Garros și Wimbledon. Am spus de mai mulți ani că Rafa și Nole îl vor depăși pe Federer și, evident, îmi mențin părerea", a mai spus croatul care se ocupă de pregătirea lui Djokovic.
Odată cu victoria contra lui Medvedev, Nole îl va depăși însă pe Roger Federer la numărul de săptămâni petrecute pe prima poziție a topului ATP. Elvețianul deține recordul cu 310 săptămâni ca lider mondial, dar Djokovic și-a asigurat prezența pe primul loc până cel puțin pe data de 4 aprilie, când va totaliza 314 săptămâni ca număr 1 ATP.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Mama lui Roger Federer, dezvăluiri emoționante despre retragere! "A trebuit să se oprească"
ACUM 5 ORE
Tenis
"Iubesc prea mult tenisul ca să mă retrag!" Anunțul unui câștigător de Grand Slam
ACUM 8 ORE