În ziua în care Serena Williams, marea favorită a specialiștilor a pierdut la Melbourne, o altă sportivă creditată cu șanse mari la cucerirea trofeului, Naomi Osaka, a părăsit competiția.
Japoneza nu s-a regăsit și a pierdut fără drept de apel în fața noii senzații a tenisului mondial, Cori Gauff. La 15 ani, sportiva de peste ocean este la a doua optime de finală din carieră, după ce în 2019 a ajuns între ultimele 16 și la Wimbledon. Atunci, "Coco" pierdea în fața viitoarei campioane, Simona Halep.
Gauff a etalat obișnuitul joc de regularitate, ceea ce a fost suficient în condițiile în care Osaka a greșit enorm. Sportiva niponă a depășit granița celor 30 de greșeli neforțate.
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49
"Nu m-aș fi gândit vreodată la așa ceva. Acum un an și ceva jucam la juniori, iar acum sunt în optimi la Australian Open. Am fost sigură pe mine, am rămas concentrată, nu m-am gândit la scor. Nu îmi vine să cred ce se întâmplă, și atmosfera e incredibilă în tribune. Vă mulțumesc, prieteni, din adâncul inimii mele pentru modul în care mă încurajați", a spus Gauff, la final.
Gauff, care urmează liceul de la distanță, a dezvăluit că nu va avea foarte mult timp să se bucure pentru victoria sa pentru că are de învățat pentru școală.
"Mâine o să am teme de făcut, dar sper ca profesorii să fie îngăduitori și să înțeleagă că în aceste săptămâni am o perioadă mai aglomerată", a mai spus Cori.
În turul următor, Cori Gauff o va întâlni pe învingătoarea partidei Zhang - Kenin, într-o partidă care va avea loc duminică, în direct pe Eurosport.
Nu îmi vine să cred că are doar 15 ani. A intimidat-o pe Naomi Osaka, a determinat-o să greșească. Cori lovește mingea devreme, are o mobilitate extraordinară, va ajunge o mare jucătoare | Mats Wilander, expert Eurosport
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Ce șanse are Emma Răducanu la Australian Open? Verdictul lui Mats Wilander
10/01/2022 LA 08:07