Numărul 100 ATP părea să aibă calificarea în buzunar după ce Swiss Maestro s-a accidentat în setul secund. Elvețianul a greșit pe bandă rulantă, iar serviciul lui Tennys a funcționat perfect, astfel că puțini credeau că meciul poate fi întors de fostul număr unu mondial.
În setul 4, Sandgren și-a procurat nu mai puțin de 7 mingi de meci (3 dintre ele la rând, la 6-3 în tie-break), însă nu a fost capabil să închidă meciul. Brațul său, foarte ferm până în acele momente decisive, a început să tremure, iar jucătorul de peste ocean a jucat doar la siguranță, așteptând greșeala adversarului. Care nu a venit, însă. În direct la Eurosport, legendarul Mats Wilander a încercat să identifice trăirile avute de Sandgren în acele momente.
"Nu e deloc ușor să evoluezi contra unui adversar accidentat. Tennys a început să aibă dubii în setul 4, nu a mai jucat la fel de dezinovlt. Știa că Federer este favoritul, iar el are o șansă în viață să ajungă acolo, în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Federer nu a mai alergat la fel de bine, a fost accidentat, dar a găsit soluții. A crezut în miracole și a făcut unul. Îmi pare atât de rău pentru Sandgren, e o înfrângere dureroasă", a spus Wilander pe Eurosport.
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
IERI LA 15:09
Faptul că Federer a continuat să joace, deși era limpede că accidentarea suferită la inghinali îl împiedică să evolueze la capacitate maximă, nu l-a surprins pe Wilander. Nici nu avea cum, în condițiile în care elvețianul a bifat în toată cariera sa impresionantă 1512 meciuri; și nu s-a retras în vreunul dintre ele.
"Federer nu s-a retras niciodată dintr-un meci. E vorba și de moștenirea pe care o lasă. Vă întrebați de ce nu s-a retras vreodată? A arătat azi de ce. Are un joc complet, are soluții, poate juca servicu-voleu, poate varia", a mai spus Wilander.
Sandgren a ratat șansa carierei
Un jucător extrem de talentat, cu un prim serviciu excelent, Sandgren ar fi fost o prezență ciudată în "careul de ași" de la Australian Open, mai ales că la masculin cei trei "titani" - Nadal, Djokovic, Federer - ajung mai mereu în penultimul act.
Sandgren nu are nici pe departe un CV care să îl recomande. Pe locul 100 în lume, el a câștigat un singur turneu ATP în carieră: la Auckland, în 2019.
Debutul de an a fost mai mereu excelent pentru american: pe lângă titlul cucerit anul trecut în ianuarie, la Australian Open 2018 el bifase cea mai bună performanță într-un Grand Slam, atingând și atunci faza sferturilor de finală.
Dacă în circuitul ATP nu s-a făcut remarcat cu prea multe rezultate mari, Sandgren a excelat în turnee Challengers și ITF. Acolo a strâns 26 de finale, câștigând 14 dintre ele.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
IERI LA 08:58
Tenis
Roger Federer, nerăbdător să revină în competiții! Ce spune despre parcursul lui Djokovic din 2021
20/09/2021 LA 14:17