Rafael Nadal s-a infectat după ce a jucat săptămâna trecută un turneu demonstrativ la Abu Dhabi, iar campionul spaniol a anunţat că va lua o decizie privind viitoarele sale turnee în funcţie de evoluţia sănătăţii în următoarele săptămâni.
''Sunt încrezător că Rafa va fi aici. Jucătorii care sunt testaţi pozitiv acum vor completa o perioadă până când nu mai sunt infectaţi şi ei vor fi bine. Dacă ar fi să fii testat pozitiv şi vrei să joci la Australian Open, momentul potrivit ar fi acum'', a declarat Tiley.
Pentru participarea la Australian Open toţi jucătorii şi staff-ul lor trebuie să fie imunizaţi cu ambele doze sau să beneficieze de scutiri medicale care sunt acordate de o comisie independentă de experţi medicali.
Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM O ORĂ
Novak Djokovic a evitat până acum să dezvăluie dacă este sau nu vaccinat şi prezenţa lui la Australian Open, unde ar putea câştiga al zecelea titlu şi al 21-lea Grand Slam, rămâne incertă.
CITEȘTE ȘI:
IMPRESIONANT: GABRIELA RUSE, PE LOCUL 2 ÎN TOPUL VICTORIILOR CONSECUTIVE ÎN 2021. O SINGURĂ SPORTIVĂ A ÎNTRECUT-O

Djokovic, prezent la Australian Open dacă e vaccinat sau dacă prezintă scutire medicală

Tiley a precizat că din ce ştie niciun jucător nu a primit o scutire de la vaccinare şi că depinde doar de Djokovic dacă va dezvălui modul în care a primit aprobarea de a intra în Australia.
''Dacă Novak apare la Australian Open, el va fi ori vaccinat ori va avea o scutire medicală. Din punct de vedere medical, el nu vorbeşte cu nimeni despre asta. Nu-l voi întreba pe Novak asta, nu este treaba mea. Voi şti dacă el îndeplineşte una din acele condiţii'', a adăugat directorul de la Australian Open.
Oficialul australian a precizat că dacă Djokovic plănuieşte să joace pentru Serbia la ATP Cup de la Sydney, din prima săptămână a lunii ianuarie, atunci Novak ar trebui să se numere în prima tranşă de jucători care va sosi săptămâna viitoare în ţară: ''Vrem să-i avem pe cei mai buni jucători, mi-ar plăcea să-l avem pe Novak aici. Dacă va îndeplini condiţiile va fi grozav, dacă nu va fi o dezamăgire''.
Roger Federer, cu 20 de Grand Slam-uri în palmares, şi Serena Williams, cu 23 de titluri de Grand Slam, au anunţat deja că nu fac deplasarea în Australia, fiind în continuare în recuperare după accidentările lor.
În turneul feminin, Tiley a anunţat că invitaţiile (wildcard) au fost acordate fostei campioane de la US Open, Sam Stosur, şi australiencelor Daria Saville şi Maddy Inglis.
Sursa: Agerpres
Iubitorii tenisului își îndreaptă atenția spre Australian Open, primul Grand Slam al anului, care se va desfăşura în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 10 ORE
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 13 ORE