Învingătoare la Wimbledon, Halep a fost la un pas de ultimul act și la Australian Open, însă Muguruza a jucat în multe momente incredibil, mai ales în punctele cheie ale meciului.
Traseul avut la Antipozi a fost, însă, unul aproape perfect pentru Simona, care de luni va reveni pe locul doi în ierarhia mondială. Dar, mai importantă decât poziția, e încrederea pe care Halep o are în forțele sale.
În multe momente la Melbourne, Simo ne-a adus aminte de jucătoarea neînfricată de la Wimbledon. Tactica extrem de agresivă, prin care pune o presiune uriașă pe adversare, a devenit din nou jocul său de tip "A", odată cu revenirea lui Cahill, iar acest lucru se traduce în performanță. Nu a fost să câștige Australian Open, însă cu siguranță că Halep va avea un cuvânt greu de spus în circuit și în acest an. Cu un asemenea joc, nu poate fi altfel decât favorita numărul unu la Roland Garros, pentru ca apoi să încerce să ajungă cât mai departe la Wimbledon și la Jocurile Olimpice. O medalie la Tokyo reprezintă unul din marile obiective pentru Simo, care va fi port-drapelul țării noastre.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 7 ORE

Simona Halep, a 4-a cel mai bine plătită jucătoare din istorie

Simona Halep a devenit, odată cu accederea în semifinalele de la Australian Open, a 4-a cel mai bine plătită jucătoare din toate timpurile
Campioana noastră și-a asigurat un cec în valoare de 704.059 dolari și a ajuns la un total câștigat din tenis de 35,8 milioane.
Miza financiară a calificării în ultimul act era una enormă, dar la nivelul la care a ajuns, pentru Halep prioritare sunt trofeele, nu banii. De notat, totuși, că învingătorii de la Australian Open 2020, atât la masculin, cât și la feminin, vor încasa un cec în valoare de 2,85 milioane de dolari, în timp ce finaliștii vor primi 1,42 milioane de dolari.
Cum va arăta după Australian Open topul premiilor câștigate din tenis
1. Serena Williams - 92,5 milioane dolari
2. Venus Williams - 41,7 milioane dolari
3. Maria Sharapova - 38,7 milioane dolari
4. Simona Halep - 35,8 milioane dolari
5. Caroline Wozniacki - 35,2 milioane dolari
6. Petra Kvitova - 31,1 milioane dolari
7. Victoria Azarenka - 30,3 milioane dolari
8. Angelique Kerber - 29,3 milioane dolari
9. Agnieszka Radwanska - 27,6 milioane dolari
10. Svetlana Kuznetsova - 25,1 milioane dolari
11. Martina Hingis - 24,7 milioane dolari
12. Kim Clijsters - 24,4 milioane dolari
13. Lindsay Davenport - 22,1 milioane dolari
14. Steffi Graf - 21,8 milioane dolari
15. Martina Navratilova - 21,6 milioane dolari

Ce urmează pentru Simona Halep

În prima săptămână a lunii februarie, România are programată o dispută cu Rusia, în Fed Cup, dar sportiva noastră, extrem de obosită după un start de an epuizant, nu va participa.
Ea va reveni în circuitul WTA după jumătatea lui februarie, când e programată să ia startul la competiția de la Dubai. Apoi, vor urma turneele din Statele Unite, Indian Wells și Miami, în martie, unde Simo a avut de multe ori reprezentații de gală.
Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam.
Urmareste Australian Open pe Eurosport, acasa prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM 8 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 9 ORE