Novak Djokovic (Serbia; 2 ATP) s-a impus în finala masculină de simplu de la Australian Open, în fața lui Dominic Thiem (Austria; 5 ATP). A închis ultimul act după patru ore și trei minute, în cinci seturi, 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4.
Djokovic și-a trecut în cont al optulea titlu la Australian Open și al 17-lea turneu de Mare Șlem al carierei. În același timp, triumful îl va duce, de luni, pe primul loc în ierarhia ATP. Sârbul a avut, însă, un meci foarte greu în fața austriacului.
La un moment dat, Nole a părut că scapă din mână meciul, după ce a fost condus cu 2-1 la seturi, dar a revenit în stil de mare campion. În studioul Eurosport, acolo unde a fost ovaţionat de fanii rămaşi târziu în noapte să îl încurajeze, noul număr unu mondial a povestit prin ce a trecut în finala de pe Rod Laver Arena.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
IERI LA 15:39
"Cred că sunt diverse lucruri care au contribuit la performanţa mea. Evident că îmi place să joc pe arena Rod Laver. Suprafaţa e extraordinară pentru jocul meu, mi se potriveşte mai ales pe timp de noapte. De fiecare dată când am ocazia de a juca finale şi a mă bate din nou pentru trofeu, am amintiri de la precedentele titluri. Cu cât câştig de mai multe ori, cu atât mă simt mai bine şi îmi doresc să am mai multe trofee", a spus Nole la Game, Schett şi Mats.
https://i.eurosport.com/2020/02/02/2768302.png

Djokovic, reverenţă în faţa lui Thiem

Dominic Thiem a jucat a treia sa finală de Grand Slam, iar de data aceasta a părut că are o şansă reală să se impună, după ce la Roland Garros a fost învins de fiecare dată destul de clar de Rafa Nadal (2018 şi 2019).
Austriacul a crescut mult din punct de vedere mental, gestionează destul de bine momentele cheie şi are pedigreeul unui viitor campion de Mare Şlem, crede Djokovic, care pierduse 3 din ultimele 5 dispute în faţa adversarului de duminică.
Dominic a fost şi el aproape de victorie. La 1-2 nu m-am simţit foarte confortabil, dar am reuşit să revin în meci. Era important să câştig setul întâi. Apoi, nu am putut să cred ce mi s-a întâmplat. Am fost foarte ameţit pe teren, nu am putut servi cum doream. A fost foarte multă emoţie, dar şi probleme fizice. El a fost foarte bine antrenat, foarte bine pregătit fizic. Dar în setul patru am revenit, însă în setul cinci meciul putea merge în orice direcţie. La mijlocul setului cinci el s-a luptat incredibil - tot respectul pentru el - în încercarea de a întoarce balanţa. Dar sunt sigur că va avea multe alte şanse de a se lupta pentru trofee | Novak Djokovic
Vezi mai jos tot momentul în care Djokovic analizează finala Australian Open la Game, Schett&Mats

Australian Open : Interviu Djokovic

Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
IERI LA 14:34
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
IERI LA 18:48