Rafa Nadal părea, înainte de meci, marele favorit, atât din perspectiva CV-ului şi a ceea ce a arătat la Melbourne, cât şi ca urmare a istoricului întâlnirilor directe. "Matadorul" îl conducea pe Thiem cu 9-4, în toate cele 4 întâlniri dintre cei doi din cadrul Grand Slamurilor, ibericul impunându-se.
Nadal a condus în primul set cu 5-3, pentru ca apoi să rateze o minge de set. Extrem de calm în momentele critice, Thiem a evoluat impecabil şi a revenit, impunându-se în tie-break.
Setul secund a respectat în mare măsură tiparul din manşa întâi. Rafa a fost cel care a reuşit breakul, la 2-2, dar nu a avut puterea să îşi conserve avantajul. S-a ajuns din nou la tie-break, unde austriacul a avut din nou nervii mai tari.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 20 ORE

Revenirea lui Rafa Nadal

Mulţi s-ar fi aşteptat ca Rafa să cedeze din punct de vedere mental la acest scor, însă spaniolul este poate cel mai mare luptător din istoria sportului. A reuşit să se impună în manşa a treia cu 6-4, pentru ca ulterior, în setul 4, să aibă din nou puterea să revină. Rafa a pierdut pe propriul serviciu la 1-1, însă la 5-4, când Thiem a servit pentru meci, a obţinut breakul izbăvitor. S-a ajuns astfel la tie-break, unde, după ce a ratat trei mingi de meci, austriacul a găsit puterea să închidă partida, după 4 ore şi 14 minute.
Per total, victoria lui Thiem e meritată, însă echilibrul din dispută a fost unul impresionant. Dominic a fost mai bun în mai multe momente cheie, dar a fost şi sportivul ceva mai norocos, mai multe mingi ale lui transformându-se în winners, după ce au "ciupit" neţul.
"Mi-am dorit să rămân în meci, am reușit să fac break-ul, am ţinut serviciul bine şi am reușit să ajung la 5-4. Rafa a revenit și a fost o situație dificilă, mai ales în tiebreak, pentru că era totuși prima mea semifinală la Australian Open. Am și eu demonii mei. M-am grăbit foarte mult, mi-am schimbat strategia pe care o folosisem cu succes până atunci și așa am ajuns la 5-5, iar meciul începea practic de la zero; era o situație grea căreia trebuia să îi fac față. Sunt foarte fericit de deznodământ", a spus Thiem despre momentele critice din setul 4, când a fost la un pas să cedeze manşa deşi a avut un avantaj ce părea decisiv.
În semifinale, unde a ajuns în premieră la Antipozi, Thiem va da piept cu Alexander Zverev, care a trecut în patru seturi de Stanislas Wawrinka. Austriacul îl conduce pe german cu 6-2 la întâlnirile directe şi, judecând după cum a jucat contra lui Rafa, ar trebui să fie favorit pentru calificarea în ultimul act al competiţiei.
În a doua semifinală se întâlnesc, joi dimineaţă de la ora 10:30, Federer şi Djokovic, într-o partidă ce se anunţă de colecţie.
65-49 a fost raportul loviturilor direct câştigătoare, favorabil lui Thiem. La categoria erori neforaţate bilanţul a fost de 49-33, lucru de aşteptat în condiţiile în care Rafa are un joc mult mai curat, mai îngrijit.
Thiem are până în prezent două finale de Grand Slam disputate, ambele la Roland Garros, unde a fost învins de fiecare dată de Nadal (2018 şi 2019).
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
IERI LA 16:27
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
IERI LA 13:39