După un prim set foarte bun, Swiss Maestro a simțit dureri în zona inghinală, lucru care i-a afectat serios prestația. În seturile 2 și 3 a fost de nerecunoscut, comițând 30 de erori neforțate. Fostul număr unu mondial a admis că a cochetat cu ideea retragerii, însă a decis să meargă mai departe. Un adevărat lord, deținătorul celor mai multe turnee de Grand Slam (20) s-a gândit inclusiv că nu ar fi fair-play să abandoneze pentru că ar știrbi astfel din victoria oponentului.
"Am avut crampe musculare în zona inghinală. Vă spun sincer, nu am vrut să mă retrag pentru a-l lăsa să mă învingă cu stil, era urât să îi răpesc această bucurie cu o retragere. Repet, e incredibil ce s-a întâmplat, nu am crezut că mai pot câștiga. Am vrut să revin și să văd ce se întâmplă, m-am gândit că poate mă voi simți mai bine, m-am gândit inclusiv și la faptul că el ar putea avea probleme medicale. Oricum, vă spun că nu e comod să trebuiască să joci contra unui adversar care e accidentat. Am pus în balanță, am considerat că accidentarea nu e suficient de gravă și am decis să risc. Am fost foarte norocos. Când te confrunți cu atât de multe mingi de meci, nu mai ai controlul. Nu se întâmplă de obicei să revii în astfel de situații. Tennys a jucat excepțional, dar eu am crezut în miracole. Poate că nu meritam să înving, dar sunt foarte fericit că am făcut-o", a explicat Federer.

Ce urmează pentru Federer la Australian Open

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Pentru elvețian urmează duelul din semifinale, împotriva învingătorului din disputa Raonic-Djokovic. Nole e mare favorit atât azi, cât și în penultimul act, judecând după ce a arătat în ultima perioadă, dar și după starea lui Federer.
"Milos a făcut un turneu fantastic, mă bucur să îl văd din nou să îl văd la acest nivel. M-a bătut la Wimbledon și a durut îngrozitor. Dar acum întâlnește campionul de aici, Djokovic, îi va fi greu. Cu oricine voi juca, însă, eu voi fi foarte fericit că sunt acolo", a mai spus Federer.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatoruluiTelekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16