Simona Halep s-a calificat în sferturi la Australian Open, după o partidă excelentă împotriva lui Elise Mertens. Belgianca a trimis nu mai puțin de 36 de lovituri direct câștigătoare, însă campioana de la Wimbledon și-a păstrat calmul și a evoluat la turație maximă.
În acest context, marele Wilander a vrut să vadă unde a făcut Simo diferența și a invitat-o să comenteze câteva aspecte esențiale ale jocului său.

Simona Halep - returnarea primului serviciu

Australian Open
Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită
ACUM 2 ORE
Wilander: O să îți arăt mai multe lucruri interesante. Primul lucru care m-a impresionat în duelul cu Mertens a fost faptul că ai returnat primul serviciu al adversarei în proporție de 89%. Dar mai important, ai returnat foarte adânc. E incredibil.
Halep: Da, am avut în minte că trebuie să joc cât mai adânc și lung. Ei îi plac mingile scurte, pentru că așa poate să domine schimburile. Am avut în cap să joc ceva mai lung decât de obicei.
Ulterior, Mats i-a arătat aplicat, pe două puncte selectate din meci, cât de bine a returnat, deschizându-și unghiurile și poziționându-se pentru a ataca. Concluzia lui Wilander? "Aceste puncte îmi arată de ce ai câștigat Wimbledonul".

Simona Halep - returnarea serviciului secund

Wilander: Iată o chestie interesantă, pe care vreau să le-o explici oamenilor: pe al doilea serviciu al lui Mertens, ai returnat mult mai scurt. Toate sunt în această zonă, dar viteza pe care ai imprimat-o a fost cu 12 km/h mai mare. De ce ai ales să returnezi așa pe al doilea serviciu al lui Elise?
Halep: Am încercat să o fac să alerge mai mult. Ai posibilitatea să îți deschizi mai mult terenul, în momentul în care serviciul adversarei e mai scurt. Am vrut să o fac să se miște, ăsta a fost planul meu.
Concluzia lui Mats? "Iubesc când ești agresivă!"

Simona Halep - modul în care a servit

Wilander: 85% din serviciile în careul de avantaj sunt aproape de "T". În careul de egalitate, lucrurile stau diferit. De ce se întâmplă asta? Explică-le oamenilor de acasă.
Halep: Nu știu exact cum să explic în acest moment. Simt că mâna se duce mai ușor când servesc în careul de avantaj, pentru că trebuie să lovesc mai drept. În partea cealaltă, trebuie să folosesc mai mult sliceul pentru același rezultat. Nu simți 100%, de aceea.
Wilander: Dar ce se întâmplă cu celelalte colțuri, văd că eviți să servești acolo?
Halep: Acolo trebuie să folosești mai mult kick. E mai dificil pentru mine să fac asta. Nu știu de ce, poate nu am învățat când eram copil.
Wilander: Ai nevoie să servești cu primul serviciu, pentru că, atunci când o faci, câștigi o mulțime de puncte.

Australian Open : Halep, invitata lui Wilander în studioul Eurosport

Halep - Kontaveit se joacă marți noapte, de la 02:00

În sferturile de finală ale competiției de la Australian Open, Simona Halep va evolua împotriva lui Anett Kontaveit, marți noapte, de la ora 02:00 (în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player).
Pe tabloul feminin știm deja prima semifinală. Barty și Kenin au acces în penultimul act după victorii în minimum de seturi în disputele cu Kvitova, respectiv Ons Jabeur.
În măsura în care o bate pe Kontaveit, Halep se va duela în penultimul act al competiției de la Melbourne cu învingătoarea din disputa Muguruza - Pavlyuchenkova.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 5 ORE