Prima semifinală de la Australian Open s-a jucat la un nivel foarte bun, în ciuda căldurii. În primul set, ambele jucătoare au făcut un joc perfect, ajungându-se până în tie-break, unde Kenin s-a impus cu scorul de 8-6. Setul secund a început favorabil pentru Barty. Australianca a reușit un break la scorul de 1-1 la game-uri. După ce și-au împărțit mai multe game-uri, Kenin a revenit obținând un break, la scorul de 4-5 la game-uri. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii, a câștigat partida după încă un serviciu pierdut al lui Ashleigh Barty.
Dezamăgirea ratării finalei "acasă" a fost îndulcită de nepoata lui Ash, care a însoțit-o inclusiv la conferința de presă.
"Se numește Olivia, mereu mă face să zâmbesc. Din momentul în care am văzut-o prima oară m-a făcut atât de fericită, reușește să îmi însenineze mereu ziua", a explicat Barty, care apoi a vorbit despre partida contra lui Kenin. Numărul unu mondial a văzut imaginea de ansamblu și s-a declarat mulțumită de cum a început anul pentru ea: "E dezamăgitor că am pierdut, dar a fost o vară fantastic de bună. Dacă mi-ați fi zis la începutul lunii că o să câștig la Adelaide și voi ajunge în semifinale la Australian Open, aș fi acceptat fără ezitare".
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49
La 21 de ani, Kenin a devenit cea mai tânără jucătoare care să învingă un număr unu mondial la un Grand Slam, din 2014, când Serena era învinsă de Muguruza la Roland Garros. Extrem de fair-play, Barty a vorbit la superlativ despre performanța adversarei sale de azi.
"Merită tot respectul pentru performanța sa, această finală vine să confirme că e una dintre cele mai bune din lume. A jucat mai bine decât mine în punctele mari și a meritat victoria", a mai spus Barty.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Ce șanse are Emma Răducanu la Australian Open? Verdictul lui Mats Wilander
10/01/2022 LA 08:07