Rafael Nadal (1 ATP) l-a învins, joi, pe Federico Delbonis (76 ATP), cu scorul de 6-3, 7-6(4), 6-1, în turul doi la Australian Open. În setul trei, numărul unu mondial a executat un forehand în lung de linie, doar că nu a controlat bine lovitura, care s-a dus mult afară. Mingea a lovit capul unui copil de mingi, spre dezamăgirea lui Rafa. Imediat, Nadal a întrerupt meciul, a mers să vadă dacă fetița este bine și a pupat-o, pentru a-și cere scuze. Mai mult, la final ibericul i-a dat acesteia bandana sa, într-un nou moment în care a arătat cât de mult regretă incidentul. În plus, a întrebat-o din nou dacă este în regulă. Vizibil emoționată și fericită, fata l-a asigurat că nu a pățit nimic.
La final, învingătorul de la US Open a dezvăluit ce a simțit când a conștientizat că forehandul său a lovit un copil de mingi.
"Mi-am făcut griji pentru că am lovit-o direct în cap. M-am speriat, a fost unul dintre cele mai înfricoșătoare momente pe care le-am trăit pe teren. Mă bucur că este bine și că este curajoasă", a spus Rafa la final.
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
ACUM O ORĂ

Nadal a lovit, fără să vrea, o fetiță

În următoarea rundă, Rafael Nadal se va lupta, în direct la Eurosport, cu Pablo Carreno-Busta (30 ATP), cel care l-a învins pe Peter Gojowczyk (120 ATP), cu scorul de 6-4, 6-1, 1-6, 6-4.

Suprafața de joc de la Australian Open îi dă mari speranțe lui Rafael Nadal

Dintre toate turneele de Grand Slam, Nadal se simte cel mai puțin confortabil la Australian Open, unde are un singur titlu (2009, după o finală epică împotriva lui Federer).
2020 ar putea să fie anul lui Rafa, chiar dacă marele favorit rămâne Djokovic, de 7 ori câștigător la Melbourne.
Totuși, suprafața e mult mai lentă, lucru care, în teorie, îi convine de minune "Matadordului".
"Suprafața de joc a devenit mai lentă ca oricând. Se simte mai ales în sesiunea de seară. Sper ca această situație să se schimbe", a afirmat Federer într-o conferință de presă. Și campioana noastră a sesizat că suprafața e mult diferită față de anii trecuți. Ei, ca și lui Nadal, un hard mai lent i se potrivește mult mai bine. "Este lentă și îmi place acest lucru", a comentat Simona.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
IERI LA 18:20
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
IERI LA 12:57