Wozniacki anunțase de luna trecută că Australian Open va fi ultimul turneu din carieră. Caro a fost eliminată azi în turul trei, după o luptă admirabilă, scor 5-7, 6-3, 5-7, de Ons Jabeur.
Știind de relația strânsă dintre Wozniacki și Serena Williams, jurnaliștii au întrebat-o pe sportiva din SUA, în conferința de presă de după partida pierdută cu Wang, despre ce a însemnat daneza pentru tenisul mondial. Cu lacrimi în ochi, sportiva de peste ocean a vorbit la superlativ despre buna sa prietenă.
"A avut o carieră impresionantă. Dumnezeule, devin emotivă! Dumnezeule! O să îmi lipsească. Doamne, nu pot să vorbesc de Caro fără să plâng. E una dintre cele mai bune prietene ale mele. Avem o viață întreagă în față împreună, dar o să îmi lipsească atât de mult din circuit", a spus Serena Williams în conferința de presă de după înfrângerea contra lui Wang.
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49

Problemele lui Wozniacki și ce a însemnat Caro pentru tenisul mondial

Caroline Wozniacki, fostul număr unu mondial, a anunțat la începutul lui decembrie 2019 că se va retrage, Australian Open urmând a fi ultimul turneu din cariera sa.
Chinuită de o boală autoimună, sportiva din Danemarca a fost departe de forma obișnuită în ultimul an și jumătate. În ciuda durerilor, Caro a strâns din dinți și a încercat să revină în top, fără succes, însă.
Acum, Wozniacki a decis că, la 29 de ani, e cazul să spună "stop", punctând totuși că decizia sa nu a fost legată de starea de sănătate precară.
"Am realizat tot ce am visat pe terenul de tenis. Mereu mi-am spus că, atunci când va veni timpul, vor fi alte lucruri în afara tenisului pe care vreau să le fac. E timpul pentru acele lucruri. În ultimele luni, am realizat că sunt lucruri mai importante în viață decât să obții performanțe pe teren. Australian Open va fi ultimul meu turneu din carieră. Acest lucru nu are de-a face cu starea sănătății mele și nu este un mesaj de "la revedere". Voi continua să vă țin la curent cu noua aventură care îmi stă în față", a scris Caro, pe o rețea de socializare.
Caroline Wozniacki a cucerit un turneu de Grand Slam în carieră: chiar în fața Simonei Halep, daneza s-a impus dramatic în 2018, în finala de la Australian Open, scor 7-6(2), 3-6, 6-4. Wozniacki a mai jucat două finale de Mare Șlem (US Open 2009 și 2014), trecându-și în palmares și un Turneu al Campioanelor (2017).
Wozniacki a petrecut 71 de săptămâni în fotoliul de lider mondial, fiind a noua cea mai longevivă sportivă din istorie din acest punct de vedere. Pentru prima oară, Caro a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pe 20 octombrie 2010.
34 de milioane de dolari a câștigat Wozniacki din tenis, fiind pe locul 4 în istorie din acest punct de vedere.
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Ce șanse are Emma Răducanu la Australian Open? Verdictul lui Mats Wilander
10/01/2022 LA 08:07