Numărul unu mondial, Rafael Nadal, vine după un 2019 de excepție, în care a câștigat Roland Garros și US Open. Sportivul născut în Manacor are în 2020 șansa de a egala recordul de Grand Slamuri al lui Federer, de care îl desparte un singur trofeu (20-19).
Deși cu siguranță că fanii lui abia așteaptă acel moment, "Matadorul" spune că acesta nu e un obiectiv al său. Nadal nu crede că astfel va fi considerat cel mai bun din istorie, singurul lucru care contează fiind percepția fanilor. Rafa e extrem de mândru de cariera sa și a explicat de ce două, trei sau încă cinci Grand Slamuri adjudecate nu va schimba semnificativ lucrurile.
"Nu îmi pasă de recordul lui Federer. Pentru voi, mass-media, pentru fani, subiectul poate fi interesant. Dar pentru mine e deja o satisfacție imensă că fac parte din istoria acestui sport. De când aveam 8 ani, am muncit din greu și m-am antrenat. A fi aici, astăzi, la 33 de ani, e deja o realizare incredibilă. Am atins numere de neimaginat. Oamenii să hotărască cine e cel mai mare, nu numărul de trofee. Pentru mine, să fiu în grupul celor mai mari din istorie, e suficient, e o mare onoare", a spus marele campion spaniol, într-un interviu pentru Marca.
Tenis
Ce au făcut organizatorii de la Australian Open, după criza lui Medvedev. Dezvăluirea lui Cahill
ACUM 15 ORE

Cât de invincibil se simte Nadal la Roland Garros?

Primul obiectiv pentru iberic în 2020 va fi Australian Open, singurul turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat o singură dată. Marele țel al sezonului va fi, însă, Roland Garros, unde are nu mai puțin de 12 titluri (record absolut).
În 2008, după ce a pierdut cu Rafa, Nicolas Almagro a făcut o declarație care a rămas în istorie. "Și la 65 de ani, Nadal va continua să câștige aici. E imposibil să îl bați", spunea fostul campion spaniol. Întrebat dacă se simte invincibil pe zgura de la Paris, Rafa a explicat că în sport nu poți ști niciodată ce se va întâmpla dinainte.
"Nu cred că sunt imbatabil la Roland Garros. Nu există să fii de nebătut în sport. Să pierzi e omenesc, nu există perfecțiune în vreun domeniu. Eu sunt un om perfect normal și, în ciuda faptului că am făcut lucruri speciale pe teren, pot să pierd pe zgură. S-a și întâmplat de destule ori. În cele mai bune momente ale carierei mele, rivalii cu siguranță că au simțit că e dificil să mă învingă pe zgură. Dar la fel au simțit și când au jucat cu Federer sau cu Djokovic, în cele mai bune momente ale lor", a mai spus super-campionul spaniol.
Pentru Nadal, primul mare obiectiv al anului este Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care poate fi urmărit pe Eurosport. Înainte de "openul vesel", Rafa va lua parte la ATP Cup, competiție aflată la prima ediție, care pune la bătaie premii impresionante: 15 milioane de dolari. Și acest turneu va putea fi urmărit pe Eurosport, în perioada 3-12 ianuarie.
Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 18 ORE
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 20 ORE