La doar 29 de ani, daneza a decis încă de acum o lună să își încheie cariera, sâcâită de problemele medicale. Azi, Caro a fost eliminată de Ons Jabeur, după o luptă palpitantă care a avut nevoie de set decisiv, iar lumea tenisului a marcat cum se cuvine momentul.
Printre cei care au felicitat-o și i-au transmis un mesaj s-a numărat și tehnicianul Darren Cahill.
"Bravo, Caro Wozniacki. O carieră impresionantă, Grand Slam câștigat, numărul unu mondial, puternică, determinată și o fantastică tânără lady. Bucură-te de viața de după tenis!", a fost mesajul tehnicianului lui Cahill pentru Caro.
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49
Și Kvitova, una dintre prietenele bune ale lui Wozniacki a ținut să posteze un mesaj emoționant, semn că daneza nu a fost doar o jucătoare fantastică pe teren, ci și un caracter extrem de frumos.
"Caro, am căutat o imagine de pe terenul de tenis, dar mi-am dat seama că cel mai mult ne-am distrat în afara lui.
Mulțumesc că mi-ai adus mereu un zâmbet și mi-ai înseninat viața. Îți voi simți lipsa, dar știu că ai lucruri mari în viață. Felicitări pentru o carieră impresionantă", a scris cehoaica pe twitter.

Wozniacki: "Am luptat și am dat totul"

Wozniacki, în vârstă de 29 de ani, a anunțat încă de anul trecut că își va încheia cariera după Australian Open. La finalul partidei cu Jabeur, daneza s-a arătat mulțumită de prestația sa și de modul în care a luptat.
"Cred că rezultatul de astăzi nu contează atât de mult precum modul în care am luptat și am dat totul. Mi-am dorit să câștig, am dat tot ce am avut mai bun. Cred că asta reflectă întreaga mea carieră", a spus Wozniacki.
Wozniacki a câştigat 30 de titluri WTA, a ocupat poziţia de lider mondial 71 de săptămâni şi a obţinut peste 35 de milioane de dolari din tenis.
Daneza a ales Australian Open drept ultimul turneu oficial din carieră, Melbourne fiind locul unde a obţinut singurul titlu de Mare Şlem din carieră. Se întâmpla în 2018, când Wozniacki o învingea în finală pe Simona Halep, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.
Caroline Wozniacki va juca un meci demonstrativ şi în ţara natală, contra americancei Serena Williams, pe 18 mai, în "Royal Arena", din Copenhaga. Sala dispune de o capacitate de 13.000 de locuri.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Ce șanse are Emma Răducanu la Australian Open? Verdictul lui Mats Wilander
10/01/2022 LA 08:07