Rafael Nadal (Spania; 1 ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Șlem, Australian Open, după un meci foarte intens cu Nick Kyrgios (Australia; 26 ATP). Ibericul s-a impus, la capătul unui meci de 3 ore și 42 de minute, în 4 seturi, cu scorul 6-3, 3-6, 7-6(6), 7-6(4).
Duelul dintre cei doi a fost așteptat și prin prisma duelului verbal purtat de la distanță pe parcursul anului 2019. De această dată, Kyrgios a fost un profesionist desăvârșit și s-a comportat ireproșabil, lucru care l-a determinat pe Rafa să folosească mai multe cuvinte mari în caracterizarea făcută.
L-am văzut jucând pe durata întregului turneu și a evoluat grozav, a avut o atitudine pozitivă. Îmi place să îl urmăresc când vrea să joace tenis și se concentrează doar pe asta. Eu l-am criticat atunci când am simțit că modul în care se comportă afectează imaginea tenisului. Dar când joacă la nivelul lui și se gândește doar la tenis, toți ne dorim să îl vedem, e un jucător care încântă publicul. E un mare talent și, fără dubii, dacă se menține la nivelul arătat anul acesta la Australian Open, poate lupta pentru câștigarea oricărui turneu | Nadal despre Kyrgios.
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM 11 ORE

Răspunsul lui Kyrgios pentru Nadal

Informat cu privire la cuvintele folosite de Nadal, Kyrgios nu a părut surprins. Unii poate au considerat răspunsul australianului drept lipsit de modestie, dar mai degrabă în spatele lui se ascunde frustrarea că nu poate să se ridice la nivelul potențialului avut.
"Apreciez ce a spus, dar știam deja acest lucru. Știu de 4 ani de ce sunt în stare dacă îmi mențin nivelul. Dar aici e marea mea problemă, să joc la fel toate meciurile, cu aceeași energie ca azi", a spus Kyrgios, pentru ca apoi să dea din nou senzația că tenisul reprezintă mai degrabă un hobby: "Simt că am făcut progrese în ultima perioadă ca om. Ca jucător de tenis, nu mă interesează. Mă simt bine pe teren, însă, vreau să o țin în această direcție".
În privința meciului propriu-zis, Nick a admis că Nadal a fost jucătorul mai bun, dar se consolează cu faptul că a fost mai aproape de victorie decât la Wimbledon. Acum 6 luni, duelul dintre cei doi s-a terminat cu fix același scor, însă Kyrgios a simțit că atunci a fost mai departe de victorie decât luni, la Australian Open.
"Am fost mai aproape azi decât la Wimbledon. Simt că am jucat mai bine. Cred că diferențele au fost mici, dacă reușeam să câștig setul trei, cred că aș fi avut o șansă bună. Aș fi fost pe val și cred că puteam gestiona bine situația. Dar Rafa a jucat incredibil, mai ales în punctele cheie. Nu a contat că am avut un meci atât de lung în turul anterior, m-am simțit bine, m-am simțit fresh. Eram pregătit inclusiv de decisiv", a concluzionat Nick.
De notat și faptul că australianul pare în curs de maturizare. După replicile acide de anul trecut, Nick a spus, înainte de meciul direct, că Nadal "e un mare campion, unul dintre cei mai mari din toate timpurile, indiferent de relația pe care o am cu el".
Programul sferturilor de finală de la Australian Open (toate partidele sunt în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player)
  • Rafael Nadal (Spania; 1 ATP) – Dominic Thiem (Austria; 5 ATP)
  • Stan Wawrinka (Elveția; 15 ATP) – Alexander Zverev (Germania; 7 ATP)
  • Tennys Sandgren (SUA; 100 ATP) – Roger Federer (Elveția; 3 ATP)
  • Milos Raonic (Canada; 35 ATP) - Novak Djokovic (Serbia; 2 ATP)
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Medvedev, Tsitsipas și Ruud merg mai departe! Tabloul optimilor la feminin
ACUM 13 ORE
Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
IERI LA 17:00