Jucătorul din Spania a fost eliminat în sferturile de finală de la Australian Open de tenismenul Dominic Thiem, care a ajuns până în finala turneului. Deși austriacul a fost cel care l-a privat pe Nadal de accederea în semifinalele competiției, jucătorul iberic a declarat că i-ar fi plăcut să fie Thiem câștigătorul de la Melbourne. Lucru deloc surprinzător, dincolo de interesul personal Rafa având o relație de amiciție cu austriacul.
"Evident că da (n.red. - mi-ar fi plăcut să câștige Thiem). Nu trebuie să fim ipocriți, nu? Pentru mine ar fi fost mai bine să câștige Dominic Thiem. Lui Novak îi merge foarte bine la acest turneu. Iar acum, în ziua de azi, el este cel mai bun jucător din lume. Așa o spun numerele și tot ce se poate face este să îl felicităm pentru acest succes important", a spus Rafa.

Djokovic, favorit să îi depășească pe Federer și Nadal

Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Pe lângă faptul că l-a depășit pe Rafa din fotoliul de lider ATP, Nole a ajuns la 17 Grand Slamuri în carieră, cu două mai puțin decât Nadal și cu trei mai puțin decât recordamnul all-time, Roger Federer.
Dacă "Matadorului" îi va fi probabil ușor să îl depășească pe elvețian, având în vedere seria lui fantastică de la Roland Garros, Djokivic devine un candidat serios pentru titlul de cel mai titrat jucător de tenis din istorie în următorii ani.
Mats Wilander, de 7 ori câştigător de Grand Slam, crede că Nole poate să ajungă la 20 de turnee de Mare Şlem chiar anul acesta, lucru ce ar schimba pentru totdeauna istoria tenisului. În era Open, niciun jucător nu a reuşit să facă Golden Slamul, cel mai aproape de acest lucru fiind Nadal, în 2010 (a cucerit Roland Garros, Wimbledon şi US Open).
"Se apropie tot mai mult de Federer. De obicei, când Nole se impune la Australian Open, urmează un sezon deosebit pentru el. Victoria de aici îl face mare favorit pentru Wimbledon, fără îndoială. Va ajunge la 18. Apoi, la US Open, va fi din nou marele favorit. 19. La finalul anului, putem avea doi jucători cu 20 de Grand Slamuri: fie Nadal şi Federer, fie Djokovic şi Federer, pentru că Nole e în stare să le câştige pe toate 4 într-un an. Va avea un an senzaţional, fără îndoială. O înfrângere aici ar fi fost o lovitură de moral şi i-ar fi fost greu să gestioneze perfect restul sezonului. Dar aşa, e plin de încredere şi va avea rezultate mari. Putem să începem să vorbim despre el ca despre cel mai mare jucător din istorie", a explicat Mats Wilander, pe Eurosport.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
30/11/2022 LA 11:54