Nadal a fost la un pas să ajungă în semifinale la Melbourne, însă Tsitsipas a reușit o revenire memorabilă. După două seturi câștigate autoritar de numărul doi mondial, care a fost în control total, grecul a echilibrat disputa, e adevărat, pe fondul unor sincope în evoluția lui Rafa.
Deținătorul a 20 de Grand Slamuri nu era văzut cu mari șanse înainte de turneu, el neevoluând la ATP Cup din cauza unei accidentări. Ca atare, nu a avut continuitate în evoluții, dar acest lucru nu părea să se fi văzut până la partida de ieri. Rafa a suferit astfel o înfrângere dureroasă, fiind pentru a doua oară în carieră când e întors de la 2-0 la seturi într-un Grand Slam (doar Fognini mai reușise asta, în 2015, la US Open).
La conferința de presă, Nadal a fost extrem de fair-play și nu a încercat să găsească alibiuri pentru înfrângere, etalând un discurs impresionant.
Tenis
ATP ia atitudine în scandalul momentului! Decizia luată după pauzele lungi ale lui Tsitsipas
ACUM 16 ORE
"Nu sunt omul care să găsească scuze, nu o să mă plâng pentru ce s-a întâmplat. Accept înfrângerea, nu m-am considerat niciodată un tip ghinionist. Nu contează înfrângerile pe care le-am avut, consider că sunt o persoană foarte norocoasă. Tot ce pot să fac e să merg mai departe. În ciuda provocărilor avute, am ajuns în poziția de a juca în sferturi. Am avut 2-0 la seturi și am fost foarte aproape de semifinale. E o șansă pierdută, da, dar viața continuă. Sper să mai am astfel de șanse, o să mă lupt pentru ele", a spus Nadal în conferința de presă.
Nick Kyrgios, care în trecut a intrat în multe dispute cu Nadal, a apreciat în mod deosebit discurul spaniolului, semn că australianul începe să se maturizeze.
"Calitate", a scris rebelul jucător australian pe twitter, alături de semnul unei coroane. Nadal este "regele" pe zgură, lucru pe care Kyrgios l-a recunoscut mereu, chiar dacă între cei doi relațiile au fost reci.

Kyrgios și Nadal, relație cu peripeții

Nick Kyrgios l-a ironizat în repetate rânduri pe Rafael Nadal și a făcut mai multe declarații controversate la adresa marelui campion iberic, care a ajuns în 2020 la 20 de titluri de Grand Slam, un record pe care în trecut îl deținea marele lui rival, Roger Federer. Remarcat pentru talent, Kyrgios a continuat să surprindă lumea tenisului în toți acești ani mai ales prin afirmațiile controversate.
Una dintre țintele preferate ale australianului a fost Rafael Nadal, pe care l-a ironizat și inclusiv imitat înainte de a servi. Nu în ultimul rând, Nick a avut în trecut opinii controversate și dialog în contradictoriu și cu Tony Nadal, unchiul lui Rafa și cel care l-a antrenat o mare parte din carieră pe spaniol.
Nadal nu a răspuns aproape niciodată provocărilor lui Nick, iar acesta pare în sfârșit să fi înțeles că nu există vreun motiv să se dea în spectacol în fața unui mare campion, ca Rafa.
Australian Open continuă la Eurosport cu a doua semifinală la masculin (Medvedev - Tsitsipas, vineri dimineață) și cu cele două finale. Azi am avut parte de un meci de colecție, Naomi Osaka predându-i o lecție de tenis legendarei Serena Williams.

#Favoriții Australian Open 2021 | Rezumatul semifinalei dintre Naomi Osaka și Serena Williams

O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
ACUM 18 ORE
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16