Stan Wawrinka pare să se apropie de cea mai bună formă a sa, cea care i-a permis să oprească supremația celor trei titani, Nadal, Federer și Djokovic. Câștigător la Australian Open, Roland Garros și US Open, elvețianul a suferit în 2017 o accidentare gravă, care a necesitat o operație. Anul trecut, ieșise din top 250 ATP, însă încet-încet a reînceput să lege victorii.
Chiar dacă la un moment dat "Stan the Man" a cochetat cu gândul retragerii, Australian Open ne demonstrează că acesta încă are, la 34 de ani, suficiente argumente în circuitul ATP.
Meciul cu Medvedev avea un mare favorit în persoana rusului, finalist la US Open și poate cel mai constant jucător din ultimul an, după Djokovic și Nadal. Asta și în condițiile în care Wawrinka avusese mari probleme în primele tururi, învingându-i la limită pe Dzumhur și Seppi (ambele dispute au durat peste trei ore).
Australian Open
Australienii ar fi găsit o minciună în formularul lui Djokovic! Riscă până la 12 luni de închisoare
11/01/2022 LA 05:49
Astăzi, în direct la Eurosport, contra rusului, Wawrinka ne-a arătat o versiune mult mai bună. A înțeles că are o singură șansă, să conducă jocul și și-a asumat încă din start o serie de riscuri, dorind să îl scoată pe Medvedev din zona de confort. Cu 71 de lovituri direct câștigătoare, Stan a fost mai lucid pe final de set patru și în decisiv, iar victoria a încununat, per ansamblu, o evoluție solidă.
În turul următor, elvețianul va avea o nouă misiune dificilă, urmând a întâlni câștigătorul din duelul Rublev - Zverev. Rusul este în mare formă, în optimi trecând de Goffin. De altfel, Rublev e neînvins în 2020, având nu mai puțin de 12 victorii la rând.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
BREAKING NEWS | Novak Djokovic anunță că va juca la Australian Open! Ce a declarat liderul mondial
10/01/2022 LA 10:12
Australian Open
Ce șanse are Emma Răducanu la Australian Open? Verdictul lui Mats Wilander
10/01/2022 LA 08:07