Americanca a câștigat în două seturi, scor 6-3, 6-3, și s-a calificat în semifinala competiției, unde o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka, favorita numărul 3, care a trecut în sferturi de taiwaneza Su-Wei Hsieh, cu 6-2, 6-2.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Românca a suferit la toate capitolele fiind dominată atât la lovituri direct câștigătoare, cât și la numărul de erori neforțate. Americanca s-a impus în forță, Halep nereușind să își facă jocul tactic pregătit împotriva adversarei sale, fiind deseori împinsă mult în spatele liniei de fund. Dincolo de joc, Halep a suferit enorm din punct de vedere mental, fiind în puține momente conectată cu adevărat la joc. Simo a lăsat ca greșelile să o marcheze și a intrat într-o zonă ce părea istorie. S-a consumat foarte mult pentru ratări și nu și-a putut pune în aplicare planul. La conferința de presă, a recunoscut că a avut o atitudine nepotrivită și a promis că va lucra în acest sens, pentru a o schimba și a recăpăta serenitatea în joc.
Australian Open
Australian Open 2022 LIVE Blog, ziua 8 | Kanepi elimină numărul 2 WTA. Tsitsipas îl învinge pe Fritz
ACUM 2 ORE
"Atitudinea a fost negativistă puțin pe tot parcursul turneului, dar voi lucra la asta și mă voi întoarce mai puternică, cu siguranță. Sunt puțin frustrata de atitudinea avută pe teren, cred că m-am plâns prea mult”, a spus Simona Halep într-o conferință de presă.

Cahill: Linia subțire din atitudinea avută de Simona Halep

Darren Cahill a fost întrebat și el despre atitudinea elevei sale, care a fost extrem de vocală la Australian Open. Înainte de meciul cu Serena, în partida cu Tomljanovic, în care a revenit de la 2-5 în decisiv, românca a dat mai multe semnale că intră într-o zonă întunecată. Antrenorul australian a recunoscut că e o problemă, dar a încercat să explice faptul că uneori această atitudine o montează pe numărul doi mondial. Din păcate, cu Serena, nu s-a întâmplat așa.
"Cred că e vorba de presiune, de așteptări, dorința de a face totul bine. Nu mai este tânără, are 29 de ani și vede noua generație de jucătoare care vine din spate. Vrea să fie cât de bună se poate. Cred e normal pentru ea ca sângele de român care curge prin vene să o facă să fie puțin nervoasă în meciuri. Dar o face și să fie concentrată. Da, e o linie subțire în cazul ei, dacă asta o ajută sau îi face rău. Cu Iga, în anumite momente a ajutat-o. După primul set a fost foarte concentrată la ce are de făcut. Dar, cum am mai spus, e o linie subțire în acest moment", a explicat australianul înainte de duelul Simonei Halep cu Serena Williams.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
După 9 ani, Halep poate pierde statutul de "racheta numărul 1 a României". Cîrstea pune presiune
ACUM 3 ORE
Australian Open
Mesajul postat de Simona Halep după eliminarea de la Australian Open! "Tot respectul pentru tine"
ACUM 4 ORE