După succesul de săptămâna trecută, în fața numărului unu mondial, Ash Barty, în demonstrativul de la Adelaide, Simo a confirmat azi că este în formă și se află într-o bună dispoziție de joc. Deși în debutul setului secund a cedat puțin inițiativa, a avut puterea să revină și să găsească soluții la orice a încercat adversara, una extrem de talentată (a câștigat Wimbledonul la junioare).

Simona Halep, impresionantă: "A alergat după toate mingile"

Tenis
Iga Swiatek, bucuroasă că nu a avut parte de primirea de care a beneficiat Simona Halep în România
IERI LA 13:11

Jurnaliștii de la siteul oficial al WTA au fost impresionați de modul în care a luptat Simona Halep în setul secund și i-au admirat defensiva și deplasarea. Deși părea în corzi la un moment dat, numărul doi mondial a găsit puterea să se concentreze. Nu s-a lăsat dominată de jocul extrem de riscant al Potapovei și a replicat ca o mare campioană.

"Halep, care recent a bifat 7 ani neîntrerupți între primele 10 din lume, a reușit 23 de lovituri câștigătoare, reușind calificarea în turul trei după doar 78 de minute de joc", își încep cei de la WTA analiza meciului campioanei noastre, pentru ca apoi să trateze pe larg ce s-a întâmplat în setul secund: "Potapova a fost extrem de agresivă în manșa a doua și s-a desprins la 3-1, după un break. Dar Halep s-a apărat divin și a reușit lovituri foarte adânci. Simona a alergat după toate mingile și a returnat agresiv, deși s-a aflat de multe ori în poziții dificile. A reușit rebreakul apoi a câștigat pe serviciul adversarei, pentru 5-4, terminând partida cu un serviciu care nu a putut fi returnat de Potapova".

În optimile turneului WTA de 500 de puncte, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei Destanee Aiava - Laura Siegemund, care va avea loc marți.

Tenis
Tăieri de 80% din premiile financiare! Câți bani va lua Simona Halep la Miami, în comparație cu 2019
IERI LA 10:15
Tenis
#SăptămânaCampioanelor Simona Halep, "întâmplarea" frumoasă din tenisul feminin românesc
01/03/2021 LA 12:30