https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Simona Halep, fostă finalistă în 2018 la Australian Open, a întâlnit-o duminică dimineață, în direct pe Eurosport, în optimile de finală ale turneului de la antipozi, pe poloneza Iga Swiatek, numărul 17 WTA și favorită 15. Românca s-a impus impresionant, după ce a cedat primul set, scor 3-6, 6-1, 6-4.

Dialogul dintre jurnalistul australian şi Simona Halep

Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
ACUM 17 ORE
La conferinţa de presă de după partidă, un prieten jurnalist al lui Darren Cahill a glumit cu Simo pe seama faptului că acesta a încercat să monteze un video în care o analiza pe Swiatek, însă românca a refuzat să îl urmărească. Halep s-a distrat copios de acest amănunt şi a admis că nu l-a ascultat pe tehnician, dar pentru un motiv bine întemeiat: ştia exact ce joacă Swiatek, iar o analiză în plus ar fi adus şi mai multă presiune. Numărul doi mondial a preferat să se concentreze la ce are ea de făcut pe teren în loc să descifreze jocul adversarei.
Ziarist: Darren vrea să ştie dacă te-ai uitat la videourile pe care ţi le-a trimis.
Simona Halep: M-am uitat, de ce?
Ziarist: Pentru că am înţeles de la el că de fapt nu te-ai uitat
Simona Halep: Ca să fiu sinceră nu m-am uitat la ultimul. Dar toată săptămâna m-am uitat la celelalte. Acum nu, pentru că nu am vrut să pun o presiune superioară pe mine. Mi-am zis că o ştiu pe Iga, pentru că am jucat de două ori şi ştiu ce am de făcut pe teren. Are dreptate (n.r. Darren), nu m-am uitat.

Halep nu se sperie de jucătoarele puternice de la Australian Open

Revenind serioasă, Simona Halep a fost întrebată despre modul în care face faţă contra adversarelor care au o putere superioară. Anul acesta la Australian Open au ajuns în optimi mai multe "big hitters" ca niciodată, însă sportiva noastră nu dă mare importanţă acestui aspect. Ea are atu-urile sale şi, atâta vreme cât îşi face jocul obişnuit, are suficiente date pentru a se lupta de la egal la egal cu oricine.
"E foarte multă putere în circuitul feminin. M-am uitat puţin la Sabalenka - Serena, înainte de meciul meu, şi am văzut cât de tare lovesc. Dar nu mă sperie acest aspect, am suficientă experienţă, am jucat de multe ori în faţa unor adversare de acest gen. Pe cele mai multe dintre ele le-am învins. Mă concentrez pe ce am eu de făcut şi nu cred că forţa lor e un avantaj atât de mare", a mai spus Simona.
În direct la Eurosport, marţi, campioana noastră o va întâlni pe Serena Williams, pentru un loc în semifinale. Simona Halep, a învins-o ultima dată pe americancă în finala turneului de la Wimbledon din 2019.
În urma calificării în faza sferturilor de finală, Simona Halep poate fi recompensată cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
IERI LA 10:33
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11