Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și-a stabilit obiectivul pentru următorul sezon: "Vreau să câștig Australian"

Irina Aldea

Publicat 07/10/2019 la 18:40 GMT+3

Simona Halep a ajuns la Wuhan pentru debutul sezonului asiatic și a vorbit despre vestea revenirii lui Darren Cahill în echipă din sezonul viitor. Campioana de la Wimbledon a mărturisit la turneul chinez în fața jurnaliștilor că se simte “din nou” încrezătoare după ce antrenorul australian a anunțat-o că se întoarce în echipă.

Romania's Simona Halep reacts after a point against Estonia's Kaia Kanepi during their women's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 15, 2019.

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep, a patra favorită la Wuhan, va intra direct în turul al doilea și o va întâlni acolo pe cehoaica Barbora Strycova, locul 34 WTA. Viitoarea adversară a Simonei a trecut în runda inaugurală de Wang Xiyu, locul 136 WTA, beneficiara unui wild card. Simona Halep și Barbora Strycova vor evolua marți, la o oră pe care organizatorii o vor anunța în decursul zilei de luni. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până în prezent de șase ori, Simona având câștig de cauză în cinci ocazii (Beijing 2014, Indian Wells 2016, Stuttgart 2017, Toronto 2017, Indian Wells 2019).

Simona Halep, Wuhan 2019 | "Darren nu a fost foarte departe de cariera mea anul acesta"

Fostul lider mondial din WTA a mărturisit că Darren Cahill nu a fost foarte departe de cariera ei nici în acest sezon, în care australianul a hotărât să aibă un an sabatic, în care să lucreze doar ocazional. "Darren mi-a spus că este pregătit să revină în echipa mea de anul viitor, m-a lăsat pe mine să decid cum fac acest anunț. Am simțit că trebuie să fac un videoclip, un filmuleț personal, lucru pe care nu-l fac foarte des, dar pentru asta am crezut că e cea mai bună modalitate de a face anunțul. Așa cum știe toată lumea, Darren nu a fost foarte departe de cariera mea anul acesta. A fost în spatele cortinei, m-a ajutat mult, mai ales în timpul Wimbledon-ului. El e parte din succes, cu siguranță”, a spus Simona la conferința de presă de la Wuhan.
”Nu am primit un răspuns foarte clar decât după US Open. Atunci mi-a spus <100% pot reveni!>. Nu am crezut cu certitudine că va fi alături de mine anul viitor până să mă anunțe. Din acel moment sunt foarte fericită și mă simt încrezătoare că anul următor pot face din nou lucruri minunate. Nu avem două zile care să fie la fel în viața asta. Este greu să mă aștept să repet ceva anume, știu doar că vreau să fac totul cât mai bine posibil mereu. Încerc să muncesc din greu și să mă gândesc cum să fac să devin mai bună decât sunt, a mai spus Simona în fața jurnaliștilor prezenți în China.

Simona Halep, Wuhan 2019 | A patra favorită și-a dezvăluit obiectivul pentru 2020: "Vreau să câștig Australian Open"

A patra favorită de pe tabloul principal de la Wuhan a vorbit și despre obiectivul pe care și l-a setat deja în 2020. Simona Halep spune că vrea să câștige marele trofeu de la Australian Open, asta pentru că Darren Cahill a revenit în echipă și-și dorește să-l facă fericit atunci când vor concura chiar la el acasă, în Australia. Constănțeanca a fost foarte aproape de titlu și în 2018, atunci când a disputant finala cu daneza Caroline Wozniacki. După un meci extrem de strâns, jucătoarea de tenis din Danemarca a reușit până la urmă să se simpună.
"Nu încerc și nici nu mă gândesc să repet ce am făcut la Wimbledon. Desigur, Acela este probabil cel mai bun nivel de joc al meu, dar eu încerc doar să fiu sănătoasă, să rămân pozitivă și încrezătoare. Dacă ai încredere în tine, ai o șansă mai bună să atingi cel mai bun nivel al tău. Eu asta fac. Păstrez în minte această posibilitate, trebuie să recunosc. Știu că este dificil, dar după Wimbledon simt că totul este posibil pe lume. Pe teren dur voi încerca să lucrez din greu. Pe iarbă mi-am schimbat puțin jocul, iar acest lucru m-a ajutat. Acum trebuie să-mi ajustez jocul pentru teren dur din ce în ce mai mult. Am avut rezultate grozave în trecut. Am jucat finala la Melbourne. Principalul meu obiectiv pentru anul viitor, ca să spun așa, este să câștig Australian Open pentru că Darren a revenit și sunt sigură că vrea să câștigăm acasă", a completat Simona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo