Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep şi Sorana Cîrstea joacă în direct vineri la Australian Open (Eurosport). Orele de start

Cristian Mihală

Actualizat 11/02/2021 la 08:39 GMT+2

Organizatorii de la Australian Open au anunțat, în această dimineață, orele de start ale partidelor reprezentantelor noastre de la Melbourne, Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Simona Halep - Veronika Kudermetova

Credit imagine: Eurosport

După victoria impresionantă în fața lui Tomljanovic, Halep va reveni vineri pe teren, în direct la Eurosport 1. Partida cu rusoaica Veronika Kudermetova va avea loc de la ora 10, pe Rod Laver Arena. Sorana Cîrstea va deschide balul pe Margaret Court, disputa sa cu Marketa Vondrousova urmând a avea loc de la ora 2, în această noapte.

Australian Open - UNIBET

Cine e adversara Simonei Halep la Australian Open

Veronika Kudermetova, viitoarea adversă a Simonei Halep, are 23 de ani și are în palmares un singur trofeu WTA, obținut la dublu la Wuhan Open 2019 alături de Duan Yingying.
Cea mai bună clasare a rusoaicei este chiar cea din acest moment - locul 36 mondial, ea fiind favorita numărul 32 la Australian Open. Cariera sportivei născute la Kazan este, așadar, pe o traiectorie ascendentă.
Debutul ei la Grand Slam-uri a avut loc la Australian Open 2017 atunci când a pierdut în prima rundă a calificărilor. Kudermetova a câștigat pentru prima oară un meci din calificările unui turneu important la Roland Garros în același an iar câteva luni mai târziu a ajuns la primul ei turneu WTA 125K, până în sferturile de finală.
Kudermetova s-a lansat cu adevărat în 2019
Însă abia doi ani mai târziu, în 2019, cariera rusoaicei a luat cu adevărat avânt. Atunci ea a ajuns în sferturile de finală de la Shenzen Open învingând-o pe Anastasia Pavlyunchenkova. De asemenea, ea s-a calificat pe tabloul principal pentru prima oară în carieră la Australian Open, însă a pierdut în fața Sofiei Kenin în prima rundă.
Tot în 2019 Kudermetov a obținut primele sale victorii pe tabloul principal al unui Grand Slam, învingând-o la Roland Garros 2019 pe favorita numărul 13, Caroline Wozniacki.
Rusoaica are un stil de joc extrem de agresiv și variat, care implică tot terenul. Serviciul este unul extrem de puternic, cu o viteză maximă de 183 km/h, ceea ce îi aduce numeroși ași. Ea are o tendință să își asume riscuri pe al doilea serviciu, având destul de multe duble greșeli pe meci însă acest lucru ar putea permite Simonei un retur puternic care să o pună în dificultate.

Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova, în turul trei la Australian Open

Sorana Cîrstea are parte de dueluri consecutive cu reprezentante ale Cehiei la Australian Open 2021 (după ce a trecut de Kvitova), ambele jucătoare de mâna stângă.
La 21 de ani, Marketa Vondrousova are deja o finală de Grand Slam disputată în carieră, însă pe zgură, la Roland Garros. În 2019, Marketa devenea cea mai tânără finalistă la French Open după Ana Ivanovic (2007).
Deși se menține în vârful ierarhiei mondiale, pe locul 21, Vondrousova a suferit enorm în Grand Slam-uri după parcursul de vis de la Paris din 2019, reușind abia la această ediție a Australian Open-ului să mai lege victorii: 2-6, 7-5, 7-5 cu Rebecca Peterson (55 ATP) și 6-1, 7-5 cu tiza adversarei sale din primul tur, Rebecca Marino (375 WTA). Tânăra jucătoare din Cehia a fost abonată la lista "surprizelor" în turneele de Mare Șlem, fiind învinsă de:
  • Madison Brengle (85 WTA) la Wimbledon 2019, în turul 1
  • Svetlana Kuznetsova (53 WTA), la Australian Open 2020, în turul 1
  • Aliaksandra Sasnovich (106 WTA), la US Open 2020, în turul 2
  • Iga Swiatek (54 WTA), la Roland Garros 2020, în turul 1
Din listă lipsește ediția 2019 a US Open, turneu la care Vondrousova nu a participat.
Australian Open este Grand Slam la care Vondrousova a avut, constant, rezultate mai slabe decât la celelalte trei turnee de același nivel. Prin cele două meciuri câștigate în acest an, Vondrousova și-a stabilit un nou record în carieră, dublându-și totodată numărul de victorii obținute.
3 finale a jucat Marketa Vondrousova în cel mai bun an al său, 2019, la Budapesta, Istanbul și Roland Garros. Singurul titlu al carierei l-a câștigat însă în 2017, în Elveția, la Bienne.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo