Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea a vorbit pentru prima oară de episodul în care a cerut pedepsirea propriului antrenor

Cristian Mihală

Actualizat 11/02/2021 la 07:48 GMT+2

Sorana Cîrstea scrie istorie la Australian Open 2021, unde a eliminat-o, în direct la Eurosport, pe Petra Kvitova, dublă campioană de Grand Slam. Românca a vorbit despre episodul de la Grampians Trophy, unde a cerut ca propriul antrenor să fie avertizat.

Sorana Cîrstea, în formă deosebită la Australian Open

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea a oferit un moment foarte rar pe terenul de tenis. Cu nervii la pământ din cauza loviturilor care nu-i ieșeau în disputa pierdută în sferturile de finală de la Grampians Trophy, contra lui Ann Li, sportiva noastră i-a atras atenția arbitrei de scaun privind propriul antrenor, Adrian Cruciat. Acesta îi "sufla" indicații de pe marginea terenului. Momentul s-a viralizat rapid, iar internauții au mărturisit că nu au mai văzut așa ceva niciodată. Sori i-a cerut arbitrei să îi dea un avertisment propriului ei antrenor pentru că vorbește prea mult în timpul meciului.
Australian Open - UNIBET
După contra Kvitovei, sportiva noastră a comentat indidentul de săptămâna trecută. A admis că a greșit și a dezvăluit că nu există niciun fel de tensiune între ea și cei din echipa pe care o are. Dimpotrivă, lucrurile merg în direcția corectă, dovadă și forma avută de jucătoarea din Târgoviște.
"Au fost foarte fericiți (n.r - cei din echipa ei). Ei credeau în mine și erau foarte motivați. Simțeau că pot să o bat. Mi-au transmis foarte multă energie pozitivă. Și, din nou, chit că s-au scris foarte multe lucruri, am o echipă de care sunt mândră. Comunic foarte bine cu ei. Mai sunt și zile proaste, însă asta nu înseamnă că nu există respect reciproc.
Sunt o persoană destul de matură, știu când fac anumite greșeli și pot să îmi asum greșelile alea și să vin să-mi cer scuze. Însă am o echipă în care am încredere, sunt fericită cu ea, și cred eu că se și vede în rezultate, se vede că există o unitate și ei sunt primii care au încredere în mine și îmi văd potențialul", a declarat Cîrstea, pentru treizecizero.ro

Australian Open: Sorana Cîrstea - Marketa Vondrousova, în turul 3 (în direct pe Eurosport vineri)

Sorana Cîrstea are parte de dueluri consecutive cu reprezentante ale Cehiei la Australian Open 2021, ambele jucătoare de mâna stângă.
La 21 de ani, Marketa Vondrousova are deja o finală de Grand Slam disputată în carieră, însă pe zgură, la Roland Garros. În 2019, Marketa devenea cea mai tânără finalistă la French Open după Ana Ivanovic (2007).
Deși se menține în vârful ierarhiei mondiale, pe locul 21, Vondrousova a suferit enorm în Grand Slam-uri după parcursul de vis de la Paris din 2019, reușind abia la această ediție a Australian Open-ului să mai lege victorii: 2-6, 7-5, 7-5 cu Rebecca Peterson (55 ATP) și 6-1, 7-5 cu tiza adversarei sale din primul tur, Rebecca Marino (375 WTA). Tânăra jucătoare din Cehia a fost abonată la lista "surprizelor" în turneele de Mare Șlem, fiind învinsă de:
  • Madison Brengle (85 WTA) la Wimbledon 2019, în turul 1
  • Svetlana Kuznetsova (53 WTA), la Australian Open 2020, în turul 1
  • Aliaksandra Sasnovich (106 WTA), la US Open 2020, în turul 2
  • Iga Swiatek (54 WTA), la Roland Garros 2020, în turul 1
Din listă lipsește ediția 2019 a US Open, turneu la care Vondrousova nu a participat.
Australian Open este Grand Slam la care Vondrousova a avut, constant, rezultate mai slabe decât la celelalte trei turnee de același nivel. Prin cele două meciuri câștigate în acest an, Vondrousova și-a stabilit un nou record în carieră, dublându-și totodată numărul de victorii obținute.
3 finale a jucat Marketa Vondrousova în cel mai bun an al său, 2019, la Budapesta, Istanbul și Roland Garros. Singurul titlu al carierei l-a câștigat însă în 2017, în Elveția, la Bienne.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo