Tenis
Australian Open

Țiriac: "Halep a făcut cadou turneul de la Australian Open pentru două puncte"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Simona Halep et Garbine Muguruza (Open d'Australie 2020)

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
07/02/2020 la 15:06

Ion Țiriac e convins că lipsa de concentrare a Simonei Halep în momentele cheie ale setului secund cu Muguruza, din semifinala Australian Open, a privat-o pe campioana noastră de al treilea turneu de Grand Slam al carierei.

Simo a avut un turneu fantastic la Melbourne, până în semifinale fiind singura jucătoare care nu a pierdut set. În penultimul act, românca a pierdut în fața unei Muguruza în zi de grație, scor 6-7, 5-7.

Dar Halep a fost mult mai aproape de victorie în disputa cu iberica decât lasă să se vadă scorul. Cel puțin asta crede Țiriac, care și la peste o săptămână distanță e supărat pe faptul că Simo nu a știut să gestioneze mai bine momentele bune din setul doi. În actul secund, Halep a reuşit să rupă echilibrul şi s-a desprins la 4-2, apoi a avut 5-3, dar nu a reuşit să fructifice acest avantaj. În gameul nouă s-a jucat tot meciul, este de părere fostul mare jucător, care e convins că, dacă împingea partida în decisiv, reprezentanta noastră ar fi câștigat turneul. Muguruza nu ar mai fi făcut față în setul trei, fiind mult sub compatrioata noastră din punct de vedere fizic. Apoi, în finală, Kenin ar fi reprezentat o "pradă ușoară", în condițiile în care Halep i-ar fi pregătit o cu totul altă partitură decât cea interpretată de Barty.

Tenis

Un an de la finala de poveste câștigată de Simona Halep la Wimbledon 2019 cu Serena Williams

ACUM O ZI

"Halep a făcut cadou turneul de la Australian Open pentru două puncte. Cu alea două puncte, câștiga meciul și în finală nu cred că putea să piardă cu fata aia, dar ea e acolo competitivă pentru orice titlu, oriunde. Asta e treaba cu Halep", a spus Țiriac pentru ProSport.

Jocurile Olimpice, marele vis al Simonei Halep

România joacă în acest weekend în Fed Cup, contra Rusiei, dar Simona Halep nu e prezentă, alegând să își ia o pauză înainte de turneele de la Dubai, Doha, Indian Wells și Miami.

Simo va avea însă șansa să lupte pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care reprezintă marele său obiectiv al sezonului.

"Există limite în toate treburile. Mai sunt două sau trei jucatoare, mai avansate în clasament, decât cele care vor juca la FED Cup anul acesta, dar au alte priorități. Simona Halep are Olimpiada în față, în spate și în lateral. Ăsta e visul ei!", a adăugat Țiriac.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

Impresionant! Simona Halep a fost inclusă de revista Forbes într-un top select

ACUM O ZI
Tenis

Simona Halep, veste excelentă! Campioana noastră a dezvăluit cât timp vrea să mai joace tenis

11/07/2020 LA 15:05
Subiecte asemănătoare
TenisAustralian OpenSimona Halep
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol