Tenis
Australian Open

Toni Nadal: "Thiem a făcut o greșeală de neiertat cu Djokovic. O să îl bântuie ani de zile!"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Austria's Dominic Thiem (R) and Serbia's Novak Djokovic change sides during their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 2, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDIT

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
13/02/2020 la 11:30

Australian Open s-a terminat de aproape două săptămâni, însă ecourile finalei masculine nu s-au estompat încă. Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa, este de părere că Thiem a făcut o eroare care îl va urmări mult timp de acum înainte. S-a relaxat prematur, împotriva lui Nole, în ultimul act, iar acest lucru l-a costat titlul.

După două finale pierdute în fața lui Nadal la Roland Garros, Thiem a avut parte de un nou meci pentru cucerirea primului turneu de Mare Șlem al carierie. Dacă la Paris a avut de înfruntat stăpânul absolut al turneului, jucătorul cel mai bun din istorie pe zgură, la Melbourne în față i-a stat sportivul cu cele mai multe titluri la Antipozi.

Cum a pierdut Thiem finala de la Australian Open 2020

Tenis

Ironicul Nick Kyrgios, lecții pentru Djokovic, Thiem, Zverev și Becker: "Vreo întrebare, băieți?"

ACUM 16 ORE

Chiar și așa, mult timp Thiem a lăsat senzația că poate să răstoarne calculele hârtiei. În seturile doi și trei, austriacul a fost extrem de agresiv, punându-l mereu pe Nole în fața unei situații incomode: să ia decizii în criză de timp.

Deși "rănit", Djokovic a avut puterea să revină în meci și să se impună, în cele din urmă, în cinci seturi. Toni Nadal este de părere că revenirea lui Nole nu ar fi trebuit să se producă, în condiții normale. Sârbul nu a prins o zi bună și, la începutul setului 4, părea "încercuit". Thiem trebuia să își păstreze agresivitatea din seturile precedente, dar, temându-se poate de victorie, a devenit mult mai defensiv, nu și-a mai asumat riscuri, permițându-i adversarului să reintre în meci.

"Dominic a fost foarte aproape să îl învingă pe Nole în finala de la Australian Open, dar a făcut, din punctul meu de vedere, o greșeală de neiertat. Împotriva unui jucător ca Djokovic, nu ai voie să scazi niciun moment intensitatea. Mi s-a părut că Dominic s-a relaxat puțin în setul 4, iar Djokovic a reintrat în meci. A fost atât de agresiv în seturile doi și trei, iar Novak era vizibil deranjat de faptul că nu își poate face jocul. Apoi, a scăzut intensitatea, semnându-și practiv sentința. Această greșeală de strategie, pentru că nu cred că a fost vorba că nu ar mai putea ține ritmul, l-a privat pe Dominic de cea mai mare victorie din carieră. E o eroare care îl va bântui ani de acum înainte", a spus Toni Nadal pentru El Pais.

Următorul turneu în care greii din circuitul masculin vor fi prezenți va fi la Dubai, în direct pe Eurosport. Djokovic, Federer sau Tsitsipas au confirmat deja că vor fi la startul turneului care se va desfășura între 24 și 29 februarie.

Tenis

De ce a refuzat Simona Halep dansul cu Djokovic la Wimbledon! Motivul invocat de campioana noastră

08/07/2020 LA 13:13
Tenis

Cum e să fii antrenorul lui Federer & Djokovic: Edberg și Becker povestesc experiențele lor pe teren

08/07/2020 LA 11:53
Subiecte asemănătoare
TenisAustralian OpenNovak Djokovic
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol