Potrivit DPA, ministrul Sportului din Victoria, Martin Pakula, a declarat, sâmbătă, că va fi cel mai semnificativ eveniment internațional cu spectatori pe care lumea l-a văzut de câteva luni încoace.
În primele opt zile de Australian Open, capacitatea de la Melbourne Park va fi limitată la 30.000 de spectatori pe zi, în timp ce în ultimele șase zile acest număr va scădea la 25.000 zilnic.
"Asta înseamnă că la Rod Laver Arena, pe măsură ce ajungem la sfârșitul turneului, vom avea o atmosferă incredibilă, nu atât de diferită de atmosfera pe care o vedeam în ultimii ani", a spus ministrul .
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
ACUM 2 ORE
Limitarea locurilor înseamnă până la 390.000 de spectatori, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din media ultimilor ani.
Australian Open începe la Melbourne pe 8 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât de obicei, din cauza pandemiei.
Jucătorii care au mers în Australia pentru competiție au fost supuși unei carantine de două săptămâni. Unii jucători s-au plâns din cauza condițiilor, alții, inclusiv Serena Williams, au lăudat eforturile.

Simona Halep s-a acomodat din nou la tribunele pline, în disputa cu Barty

Simona Halep a revenit vineri pe terenul de tenis, într-o competiție, după aproape 4 luni în care nu a jucat nicio partidă ofocială. În direct la Eurosport, ea a participat la demonstrativul de la Adelaide, în Australia, după ce a depășit cu bine perioada de carantină de 14 zile.
Românca a întâlnit-o pe Ashleigh Barty și a jucat în setul doi și în super tie-break excelent, impunându-se cu 2-6/6-1/10-8. Meciul a fost de o bună factură tehnică, presărat cu execuții specifice unui demonstrativ.
Tribunele arenei australiene au fost aproape pline, în cadrul aceleași sesiuni defășurându-se și alte 4 meciuri, cu participarea altor superstaruri ale tenisului mondial, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Serena Williams sau Naomi Osaka.
Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, a câștigat primul set, după ce a izbutit 2 break-uri. Constănțeanca s-a mobilizat în setul secund și l-a dominat până la capăt, pe fondul unei relaxări a australiencei. Simona și-a adjudecat apoi și supertiebreak-ul, cu 10-8, reușind o victorie, mai ales de moral.
Pentru Halep, urmează primul turneu oficial al sezonului, Gippsland Trophy, la care va participa săptămâna viitoare, la Melbourne. Apoi, vine primul mare obiectiv al sezonului, Australian Open, competiție transmisă în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM 4 ORE
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 6 ORE