După două tururi în care a pierdut câte un set, jucătoarea din Spania a reuşit să îşi ridice mult nivelul şi să evolueze constant la un nivel ridicat. Atâta vreme cât e într-o stare mentală potrivită - pentru că de multe ori ea pierde dispute tocmai pentru că iese din zona de confort psihic -, sportiva iberică e o adversară redutabilă, crede Wilander.
"Garbine este foarte agresivă. Aceasta a fost strategia sa dintotdeauna, să pună presiune, să vină la fileu. Are o alonjă bună a braţelor şi acoperă bine. În plus, totul începe de la atitudine, iar aici pare să îşi fi recăpătat în sfârşit bucuria de a juca tenis. Când nu se mai simte bine şi când nu câştigă, pare destul de stresată. Acum, însă, a părut pur şi simplu a se bucura de jocul ei", a spus Wilander la Game, Schett&Mats, pe Eurosport.
În ceea ce o priveşte pe Halep, Wilander a vorbit despre cât de mult înseamnă pentru campioana noastră câştigarea Wimbledonului. Acel turneu i-a dat încredere deplină în propriile forţe şi i-a arătat cât de puternică poate fi atâta vreme cât rămâne agresivă.
Australian Open
Australian Open 2022 LIVE Blog, ziua 8 | Kanepi elimină numărul 2 WTA. Tsitsipas îl învinge pe Fritz
ACUM 2 ORE
Acest gen de joc a devenit planul "A" pentru Simo în majoritatea meciurilor, astfel că în prezent e extrem de greu de învins.
"Cred că e foarte important pentru Simona că a câştigat Wimbledonul. Fusese până atunci etichetată o specialistă a jocului pe zgură. Aici, la fel ca la Wimbledon, pur şi simplu a fost extrem de agresivă. A câştigat la Wimbledon venind peste Serena Williams. Genul acesta de tactică l-am văzut şi azi. "Serviciul e de asemenea o armă pentru mine", ţi-a spus la interviu (n.r. îi transmite Barbarei Schett)", a mai spus campionul suedez.

Mats Wilander a prefaţat duelul Halep - Muguruza

Simona Halep, favorită în disputa cu Muguruza

Rugat să dea un verdict pentru partida de joi dimineaţă, Wilander s-a ferit să nominalizeze pe cineva, dar din discursul avut a lăsat clar să se înţeleagă că, în măsura în care sportivele vor evolua la potenţial maxim, Simona e favorită.
De altfel, şi bookmakerii par să fie de aceeaşi părere, văzând-o pe reprezentanta noastră sportiva cu prima şansă la finală (are o cotă de 1,6, în timp ce Muguruza a primit 2,4).
"Garbine Muguruza când joacă bine, joacă bine. Simona, însă, când joacă bine, agresiv, e extrem de redutabilă. Nu există puncte slabe în jocul ei, trebuie să o baţi exact ca pe Rafa Nadal. Nu poate să vină spre tine victoria împotriva unei asemenea jucătoare", a concluzionat Wilander.

Simona Halep - Garbine Muguruza se joacă joi dimineaţă, după 06:30, pe Eurosport 1

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anunțat programul semifinalelor la Melbourne. Simona Halep și Garbine Muguruza vor intra pe teren joi dimineață, nu înainte de ora 6.30, meciul lor fiind al treilea din sesiunea de zi de pe arena Rod Laver, după Barty - Kenin. Dacă va trece de Muguruza, Simona o va întâlni în ultimul act pe câștigătoarea meciului dintre Barty și Kenin.
Simona Halep și Garbine Muguruza s-au mai întâlnit până în prezent de șase ori, iar iberica s-a impus de patru ori. Ultima confruntare a avut loc la Roland Garros, în semifinala din 2018, atunci când sportiva noastră s-a impus clar, scor 6-1, 6-4. Pe hard, Muguruza s-a impus de fiecare dată când a jucat cu Simona. În prima semifinală vor evolua Ashleigh Barty, principal favorită a competiției, și Sofia Kenin, cap de serie numărul 14.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
După 9 ani, Halep poate pierde statutul de "racheta numărul 1 a României". Cîrstea pune presiune
ACUM 4 ORE
Australian Open
Mesajul postat de Simona Halep după eliminarea de la Australian Open! "Tot respectul pentru tine"
ACUM 5 ORE