https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Djokovic va juca a noua finală din carieră la Melbourne, el câștigându-le pe toate cele 8 anterioare. Mulţi specialişti consideră că Nole nu va pleca favorit duminică, în contextul în care a avut probleme fizice, dar Mats Wilander nu se află printre ei. Fostul mare campion suedez e convins că durerile la abdomen sunt de domeniul trecutului şi a fost impresionat de cât de concentrat a putut rămâne campionul sârb în fiecare moment al partidei cu un adversar mult mai slab cotat.
"A arătat foarte fresh şi foarte focusat, mai ales că partida nu era la îndemândă din punct de vedere al concentrării, jucând cu cineva care e clasat aşa slab şi care se află pentru prima oară într-o semifinală de Grand Slam. Cred că se simte mult mai bine, vede linia de finish şi duminică va fi foarte greu de bătut. Nu ai fi spus niciodată că a fost accidentat, dacă l-ai fi văzut cum a jucat azi. În nicio secundă nu m-am dus cu gândul că acum trei zile a avut acele probleme, jocul său nu a arătat nicio slăbiciune", a explicat Wilander pentru Eurosport.
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 18 ORE

Australian Open | "Nu o să le predau ștafeta". Novak Djokovic nu se înclină în fața "Next Gen"

Serviciul lui Djokovic, impresionant

Croatul Goran Ivanisevic, câştigător al turneului de la Wimbledon în 2001, se află alături de Novak Djokovic din 2019. Iar acest lucru s-a tradus într-o îmbunătăţire vizibilă a serviciului.
Azi, Nole a dat 17 aşi, impresionant pentru el, creându-şi în multe alte rânduri puncte uşoare graţie acestei arme. Până şi pe serviciul doi a avut un procentaj uriaş (62%, în timp ce adversarul a reuşit doar 34%), astfel că e limpede că sârbul are un nou atu în jocul său.
"Serveşte fantastic şi reuşeşte acest lucru în special în punctele mari, când are nevoie cel mai mult de un serviciu bun. Dă aşi la mingi de break, nu am vorbit niciodată despre acest lucru când venea vorba de jocul lui Djokovic", a mai spus Mats.
În finala de duminică, Djokovic îşi aşteaptă adversarul din duelul Daniil Medvedev - Stefanos Tsitsipas, partidă care va fi în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player vineri dimineaţă, de la 10:30.
Sârbul are avantaj în disputele directe cu ambii posibili adversari, dar nu unul care să îi sperie pe cei doi semifinalişti. Pe Tsitsipas îl conduce cu 4-2, în timp ce în cele 7 întâlniri cu Medvedev, numărul unu mondial şi-a adjudecat 4 partide. În 3 din ultimele 4 confruntări, însă, s-a impus rusul.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM O ZI
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
IERI LA 10:38