Simona Halep, fostă finalistă în 2018 la Australian Open, a întâlnit-o duminică dimineață, în optimile de finală ale turneului de la Antipozi, pe poloneza Iga Swiatek, numărul 17 WTA și favorită 15. Cele două se întâlniseră de două ori anterior, victoriile fiind împărțite. În 2020, poloneza a eliminat-o pe Simona Halep în optimile de la openul francez. Întâlnirea anterioară a avut loc tot la Roland Garros, în 2019, iar Iga i-a cedat doar 3 gameuri campioanei noastre, în drumul spre trofeu.

Wilander şi Henman, impresionaţi de Halep în duelul cu Swiatek

Azi, tot poloneza a început mai bine, însă Halep a avut puterea să revină. Ea a jucat impresionant în seturile doi şi trei, lucru care i-a uimit pe specialişti.
Tenis
"Mi-e greu să mă gândesc la asta!" Ce a spus Simona Halep la plecarea spre Moscova
ACUM 20 ORE
"Am simţit că Simona poate schimba ritmul şi jocul şi poate întoarce partida. Halep a fost puţin pasivă în debutul setului, dar mi-a plăcut mult că nu s-a panicat de mult. A ştiut ce are de făcut, a ştiut că scorul nu arată întotdeauna ceea ce se întâmplă", a spus Mats Wilander, în cubul Eurosport.
Marele campion suedez se aştepta ca Halep să slăbească ritmul în decisiv. În general, după o revenire precum cea a ei din manşa secundă, apare inerent o relaxare. Nu s-a întâmplat aşa, Simo fiind la 100% şi în setul trei.
"E important că a reuşit să fie în meci şi în setul 3. E greu ca după 6-1 să fii la fel de concentrată. Simona a reuşit să uite totul şi să joace ca şi cum era 0-0. Mă aşteptam ca Swiatek să revină în decisiv, dar Halep a fost prea puternică", a mai spus Mats.
Şi Tim Henman a fost vrăjit de modul în care a rezistat Halep în meci. Cu toate că a trebuit să refacă handicapul de pe tabelă, Simo şi-a scos adversara din zona de confort. A crezut în şansa ei şi a fost conectată tot timpul la partidă, având un singur scop: victoria.
"Halep are experienţă mare, ştie cum să gestioneze momentele grele şi, deşi se părea că partida e în mâna lui Swiatek, a revenit", a spus şi Tim Henman.
Marţi, Simona Halep va da piept cu Serena Williams, sportiva care a câştigat de 7 ori titlul la Australian Open (2003, 2005, 2007, 2009-2010, 2015 şi 2017), record în Era Open. Ea se află pentru a 20-a oară pe tabloul principal de la Melbourne, o singură sportivă activă fiind prezentă de mai multe ori la Antipozi: sora sa, Venus.
9-3 este scorul întâlnirilor directe Serena Williams - Simona Halep. La ultimul duel, însă, sportiva noastră a făcut meciul carierei: s-a impus categoric, scor 6-2, 6-2, în finala de la Wimbledon 2019.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Simona Halep a anunțat cine va face parte din echipa ei înaintea noului sezon competițional
IERI LA 12:45
Tenis
Simona Halep a făcut primele declarații după Indian Wells: "E greu cu antrenamentele!"
13/10/2021 LA 06:16