Spaniolul a ajuns în sferturile de finală de la Melbourne datorită unei victorii clare 6-3, 6-4, 6-2 în fața lui Fabio Fognini, italianul fiind unul dintre singurii doi jucători care au reușit să revină după ce au fost conduși la două seturi de Nadal.
Fognini a jucat convingător în al doiela set dar Nadal a reușit în cele din urmă să câștige patru game-uri consecutive pentru a-și dubla avantajul din meci.
”Când intri pe teren în optimile de finală în fața unui jucător precum Fabio, ești îngrijorat în fiecare moment. În acelaști timp, nu te poți aștepta să intri pe teren și să nu ai probleme cu acest tip de jucător”, a declarat Nadal după partidă.
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39

Rafael Nadal, despre cheia succesului cu Berrettini

”În al doilea set, nu cred că am făcut un game bun atunci când a luat break-ul, am avut noroc să fac rebreak-ul imediat. Apoi am salvat punctele de break de la 0-40 - aceasta a fost cheia”, a concluzionat Nadal.
Nadal va juca în sferturile de finală de la Australian Open împotriva lui Stefanos Tsitsipas și a vorbit despre meciul său înainte ca Matteo Berrettini să se retragă din cauza unei accidentări.
”În sferturile de finală ale unui Grand Slam, vei avea parte de un oponent foarte puternic. Amândoi sunt tineri, puternici, cu multă energie. Va fi o provocare. Sunt bucuros că m-am calificat astăzi. A fost o victorie importantă pentru încrederea mea”, a adăugat spaniolul.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57