Sârbul s-a impus cu 3-2 (6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4) împotriva lui Thiem, la finalul unei partide care a durat 4 ore. Jucătorul austriac i-a pus mari probleme lui Djokovic, reușind să câștige foarte multe puncte pe serviciul sârbului

Pe finalul setului secund, câștigat de Thiem, a avut loc un moment inedit pe arena din Melbourne. La scorul de 5-4 în favoarea lui Thiem, după ce austriacul tocmai reușise break-ul, Djokovic l-a bătut pe picior pe arbitrul de scaun.

Tenis
Lider, din "zona zero" de carantină. Azarenka, discurs elegant pentru comunitate și jucători
ACUM O ZI

Sârbul i-a reproșat acestuia că l-a penalizat de două ori din cauza întarzierii serviciului, lucru care l-a costat pierderea game-ului. Apoi, Nole i-a spus arbitrului că "s-a făcut remarcat" și l-a felicitat în mod ironic. În urma incidentului, Djokovic riscă să primească o amendă în valoare de 20.000 de dolari.

Potrivit regulamentului, jucătorii nu au voie să atingă sub nicio formă adversarii, oficialii, spectatorii și celelalte persoane implicate în competiție fără acordul acestora. În cazul în care un individ încalcă această regulă, va fi amendat cu 20.000 de dolari.

Mai jos, faza din setul 2:

Incidentul dintre Djokovic și arbitrul de scaun, din finala Australian Open

După ce a câștigat a 8-a sa finală din carieră, Djokovic a explicat că a fost o simplă atingere amicală:

"Doar pentru că l-am atins pe pantof? Vorbești serios? Nu știam că este interzis. M-am gândit că a fost o atingere amicală, nu a fost ceva agresiv. Am făcut asta pentru că nu mi-a venit să cred că am fost sancționat din cauza întârzierii serviciului. Nici verbal nu l-am insultat, au fost câteva schimburi mai acide. În acest caz, vreau să-i mulțumesc, sincer, pentru că nu m-a avertizat din cauza acelei atingeri.", a declarat Djokovic.

https://i.eurosport.com/2020/02/02/2768012.jpg

Novak Djokovic, la al 17-lea titlu de Grand Slam

A fost al 17-lea titlu de Grand Slam câștigat de Djokovic în carieră. De cealaltă parte, Thiem a bifat a 3-a finală importantă, după cele 2 de la Roland Garros, din 2018 și 2019, pierdute de austriac.

În urma succesului de la Melbourne, Novak Djokovic a urcat pe prima poziţie ATP, în locul lui Rafael Nadal. Nole s-a distanțat la 2 titluri de urmăritorul Roger Federer, care are în palmares 6 trofee la primul Grand Slam al anului.

Lista celor mai de sucees jucători la Australian Open

  • Novak Djokovic - 8
  • Roger Federer - 6
  • Roy Emerson - 6
  • Andre Agassi - 4
  • Jack Crawford - 4
  • Ken Rosewall - 4

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.

Tenis
Wawrinka, ironie fină pentru Djokovic, după ce sârbul a sărit în apărarea tenismenilor din Melbourne
IERI LA 14:20
Tenis
Simona Halep și celelalte staruri carantinate la Adelaide, rugate să se antreneze "cu perdea"
IERI LA 11:43