Tenis
Australian Open

Amenda pe care riscă s-o primească Djokovic după incidentul din finala Australian Open

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Thiem-Djokovic en el Open de Australia 2020

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
03/02/2020 la 16:24

Novak Djokovic a câștigat al 8-lea titlu de campion la Australian Open, după o finală în 5 seturi împotriva lui Dominic Thiem.

Sârbul s-a impus cu 3-2 (6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4) împotriva lui Thiem, la finalul unei partide care a durat 4 ore. Jucătorul austriac i-a pus mari probleme lui Djokovic, reușind să câștige foarte multe puncte pe serviciul sârbului

Pe finalul setului secund, câștigat de Thiem, a avut loc un moment inedit pe arena din Melbourne. La scorul de 5-4 în favoarea lui Thiem, după ce austriacul tocmai reușise break-ul, Djokovic l-a bătut pe picior pe arbitrul de scaun.

Tenis

Ironicul Nick Kyrgios, lecții pentru Djokovic, Thiem, Zverev și Becker: "Vreo întrebare, băieți?"

11/07/2020 LA 11:20

Sârbul i-a reproșat acestuia că l-a penalizat de două ori din cauza întarzierii serviciului, lucru care l-a costat pierderea game-ului. Apoi, Nole i-a spus arbitrului că "s-a făcut remarcat" și l-a felicitat în mod ironic. În urma incidentului, Djokovic riscă să primească o amendă în valoare de 20.000 de dolari.

Potrivit regulamentului, jucătorii nu au voie să atingă sub nicio formă adversarii, oficialii, spectatorii și celelalte persoane implicate în competiție fără acordul acestora. În cazul în care un individ încalcă această regulă, va fi amendat cu 20.000 de dolari.

Mai jos, faza din setul 2:

Incidentul dintre Djokovic și arbitrul de scaun, din finala Australian Open

00:00:21

După ce a câștigat a 8-a sa finală din carieră, Djokovic a explicat că a fost o simplă atingere amicală:

"Doar pentru că l-am atins pe pantof? Vorbești serios? Nu știam că este interzis. M-am gândit că a fost o atingere amicală, nu a fost ceva agresiv. Am făcut asta pentru că nu mi-a venit să cred că am fost sancționat din cauza întârzierii serviciului. Nici verbal nu l-am insultat, au fost câteva schimburi mai acide. În acest caz, vreau să-i mulțumesc, sincer, pentru că nu m-a avertizat din cauza acelei atingeri.", a declarat Djokovic.

Novak Djokovic, la al 17-lea titlu de Grand Slam

A fost al 17-lea titlu de Grand Slam câștigat de Djokovic în carieră. De cealaltă parte, Thiem a bifat a 3-a finală importantă, după cele 2 de la Roland Garros, din 2018 și 2019, pierdute de austriac.

În urma succesului de la Melbourne, Novak Djokovic a urcat pe prima poziţie ATP, în locul lui Rafael Nadal. Nole s-a distanțat la 2 titluri de urmăritorul Roger Federer, care are în palmares 6 trofee la primul Grand Slam al anului.

Lista celor mai de sucees jucători la Australian Open

  • Novak Djokovic - 8
  • Roger Federer - 6
  • Roy Emerson - 6
  • Andre Agassi - 4
  • Jack Crawford - 4
  • Ken Rosewall - 4

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.

Tenis

De ce a refuzat Simona Halep dansul cu Djokovic la Wimbledon! Motivul invocat de campioana noastră

08/07/2020 LA 13:13
Tenis

Cum e să fii antrenorul lui Federer & Djokovic: Edberg și Becker povestesc experiențele lor pe teren

08/07/2020 LA 11:53
Subiecte asemănătoare
TenisAustralian OpenNovak Djokovic
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol