Djokovic a reușit un meci excelent la Melbourne, fără să-și piardă vreodată serviciul. În primul set, sârbul s-a impus cu 6-4, după ce a reușit break-ul în ultimul game. La rândul său, Raonic a avut o evoluție foarte bună, dar n-a putut să-i țină piept lui Djokovic. Nole a reușit să-și adjudece și setul secund, după ce a câștigat un nou game pe serviciul canadianului, la 3-1.
Ultimul set a fost cel mai echilibrat, cei doi mergând cot la cot până la tiebreak. Acolo, Raonic și-a pierdut de 3 ori serviciul, iar Djokovic s-a impus cu 7-1.
La finalul partidei, a avut loc un moment extrem de emoționant. Întrebat despre moartea bunului său prieten, Kobe Bryant, Djokovic a declarat, printre lacrimi:
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
"Nu știu ce putem spune, ne-a luat prin surprindere. El era unul dintre cei mai mari atleți din toate timpurile. Am fost norocos să am o relație personală cu el, am primit sprijin și sfaturi de la el. A fost mentorul și prietenul meu. E dureros ce s-a întâmplat cu el și fetița lui.".
Djokovic a intrat pe arena din Melbourne cu un hanorac pe care erau inscripționate inițialele și numărul fostului mare baschetbalist de la Lakers.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54