Meciul de astăzi a avut o semnificație aparte pentru jucătorul cu 7 titluri câștigate la Grand Slam-ul de la Melbourne. Victoria împotriva lui Struff a fost a 900-a din circuitul ATP pentru Djokovic, din întreaga sa carieră.
La finalul partidei, Djokovic a recunoscut că arena din Melbourne este locul său preferat, unde a trăit cele mai frumoase momente din tenis:
"Este minunat să mă întorc pe această arenă. Cu siguranță, este locul unde am obținut cele mai frumoase rezultate din carieră. Mă bucur enorm să revin aici, în Australia, pe tărâmul tenisului. Vă mulțumesc tuturor care ați rămas până aproape de miezul nopții pentru a urmări acest meci.", a spus Djokovic.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2020/01/20/2757148.jpg

Djokovic, 900 de victorii în circuitul ATP

După ce a reușit să câștige al 900-lea său meci din circuitul ATP, sârbul și-a amintit de începuturile sale în tenis și de momentul în care s-a îndrăgostit de acest sport:
"900 de meciuri? Abia m-am încălzit! (râde). Sunt extrem de mândru de realizările mele și, în același timp, încerc să fiu recunoscător că pot juca la acest nivel în sportul pe care îl iubesc atât de mult. Aveam 4 ani când am avut primul contact cu racheta. Eram în Serbia, într-un loc în care tenisul nu era prea dezvoltat. Totul părea imposibil în acele momente, dar iată că au trecut 25 de ani și mă aflu aici, în fața voastră.", a mai adăugat sârbul.
În final, campionul de anul trecut de la Melbourne a dezvăluit obiectivele sale din actualul sezon:
"Rezoluția mea din acest an este să trăiesc din plin fiecare clipă. Vreau să rămân în prezent. Îmi doresc să câștig multe meciuri, dar acest lucru implică emoții și presiune pe umerii mei. Încerc să nu mă mai gândesc la asta și să-mi fac cât mai bine treaba. M-am simțit excelent în această seară, timp de oră și jumătate, și abia aștept următorul meci.", a încheiat Novak Djokovic.
În următoarea partidă, numărul 2 din clasamentul ATP va juca cu învingătorul dintre japonezul Tatsuma Ito și indianul Prajnesh Gunneswaran.
Australian Open este turneul favorit al sârbului. 7 titluri din cele 17 câștigate de Djokovic le-a obținut la Melbourne, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 și 2019.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11