Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem, declarație extraordinară după finala pierdută. Cum l-a descris austriacul pe Djokovic

Cosmin Cioboata

Actualizat 02/02/2020 la 15:30 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat al 8-lea titlu de campion la Australian Open, după o finală în 5 seturi împotriva lui Dominic Thiem.

Australian Open : match ball Djokovic - Thiem

Credit imagine: Eurosport

A fost al 17-lea titlu de Grand Slam câștigat de Djokovic în carieră. De cealaltă parte, Thiem a bifat a 3-a finală importantă, după cele 2 de la Roland Garros, din 2018 și 2019, pierdute de austriac.
După finala de la Melbourne, Thiem a oferit un discurs impresionant, în care l-a felicitat pe adversarul său și l-a numit omul care a revoluționat tenisul masculin:
"O să încep cu felicitările de rigoare pentru Djokovic. Nu doar pentru victoria de astăzi, ci și pentru toate celelalte performanțe remarcabile ale sale. El a dus tenisul masculin la un alt nivel și merită toate aplauzele. Astăzi mi-a lipsit foarte puțin ca să câștig. În cele din urmă, trofeul a ajuns la Novak și mă bucur pentru el.
În același timp, austriacul a ținut să vorbească și despre incendiile care au acaparat Australia în ultimele săptămâni:
Trebuie să ne amintim că în viață există lucruri mult mai importante decât o finală de Grand Slam. Mă gândesc, în mod deosebit, la dezastrele din Australia din ultimele săptămâni. Sper ca toți cei care au fost afectați de incendii să se facă bine cât mai repede. Vă mulțumesc tuturor pentru suport, ați fost minunați. Australia este o țară minunată și abia aștept să mă întorc!", a fost mesajul lui Dominic Thiem.
thiem

Novak Djokovic, de 8 ori câștigător la Melbourne

Novak Djokovic s-a impus cu 3-2 (6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4) împotriva lui Thiem, la finalul unei partide care a durat 4 ore. Jucătorul austriac i-a pus mari probleme lui Djokovic, reușind să câștige foarte multe puncte pe serviciul sârbului. După un prim set echilibrat, adjudecat cu 6-4 de Djokovic, Dominic Thiem și-a revenit și a întors soarta finalei, după două seturi excelente, câștigate cu 6-4 și 6-2.
Austriacul părea foarte greu de oprit, dar experiența lui Nole și-a spus încă o dată cuvântul. Sârbul a trimis finala în decisiv, după un set câștigat cu 6-3, într-un timp scurt și fără mari emoții. Setul 5 a fost extrem de disputat, ambii jucători dirijând pe rând ritmul jocului. În cele din urmă, Djokovic s-a impus cu 6-4, reușind să-și treacă în palmares al 8-lea trofeu de la Melbourne.
În urma succesului de la Melbourne, Novak Djokovic a urcat pe prima poziţie ATP, în locul lui Rafael Nadal. Nole s-a distanțat la 2 titluri de urmăritorul Roger Federer, care are în palmares 6 trofee la primul Grand Slam al anului.
Lista celor mai de sucees jucători la Australian Open
  • Novak Djokovic - 8
  • Roger Federer - 6
  • Roy Emerson - 6
  • Andre Agassi - 4
  • Jack Crawford - 4
  • Ken Rosewall - 4
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo