Fucsovic, care are 27 de ani, nu a mers mai departe de runda a patra la niciun turneu de Grand Slam, însă a câștigat primul set (6-4), maghiarul fiind calm, concentrat și încrezător. Primul său as, la 30-0, i-a oferit trei mingi de meci. Pe prima a pierdut-o după o greșeală, însă apoi serviciul în lateral a fost mult prea puternic pentru Federer, care a trimis returul în afară. Al doilea set, însă, a adus o poveste diametral opusă: elvețianul a schimbat viteza, loviturile i-au ieșit fără probleme și după niște puncte superbe, Roger și-a adjudecat setul fără probleme, 6-1.
Al treilea set i-a revenit tot elvețianului, care și-a continuat marșul spre victorie. Siguranța de sine de care deborda Fucsovic în primul set a dispărut complet - maghiarul a pierdut controlul partidei iar Federer a câștigat fără probleme al treilea act, 6-2. Federer s-a îmbunătățit treptat pe parcursul partidei iar dacă elvețianul a jucat din ce în ce mai variat, lui Fucsovic i-a lipsit complet creativitatea, chiar dacă la nivel fizic, maghiarul a părut să fie superior.
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39
Setul patru a părut să fie copie la indigo cu precedentele două - Federer a dominat clar, a controlat jocul și prin varietatea de lovituri nu i-a oferit nicio șansă lui Fucsovic. Elvețianul a câștigat și ultimul act cu 6-2 și merge mai departe în sferturi.
”Da, a fost un început greu. Am avut probleme, a fost o mică rămășiță de la meciul cu Millmann, mi-a luat din încredere. M-am gândit apoi să variez jocul mai mult, condițiile sunt mai lente, jocul este mai lent seara, dar totul a fost mai ușor din setul secund”, a declarat Federer după meci.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57