Jakupovic a fost nevoită să se retragă din meciul său de calificare după ce a suferit o criză de tuse. Organizatorii turneului au aprobat organizarea meciului după ce partidele zilei fuseseră amânate pentru o oră din cauza fumului care a acoperit Melbourne marți.
Jakupovic, care încerca să se califice pe tabloul principal, câștigase primul set al partidei cu Stefanie Voegele din Elveția, a căzut în genunchi pe teren. Având dificultate în a respira, numărul 180 mondial s-a retras.
Ea a declarat apoi că nu are un istoric al problemelor de respirație și nu a suferit niciodată de astm. ”Mi-era teamă că o să leșin, nu mai puteam să merg. Nu am avut niciodată probleme cu respirația. Chiar îmi place căldura”.
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39
https://i.eurosport.com/2020/01/14/2752751.jpg
Ea a criticat apoi oficialii pentru că au decis ca meciul să aibă loc: ”Nu este corect, nu e sănătos pentru noi. Am fost surprinsă, credeam că nu o să jucăm astăzi”.
Eugenie Bouchard, fosta finalistă de la Wimbledon, a avut și ea probleme în meciul său și a avut nevoie de îngrijiri medicale în mai multe ocazii, însă a reușit să câștige în final meciul său: ”Nu puteam să respir cum trebuie și mă simțeam amețită”.
Elena Svitolina a criticat și ea organizatorii pe contul ei oficial de Twitter, unde a postat o fotografie în care calitatea aerului nu era cea corespunzător: ”De ce trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău ca să luăm măsuri?”.
Mai devreme, antrenamentele de la Melbourne Park au fost suspendate iar începutul primei runde de calificări a fost amânată cu ooră din cauza calității slabe a aerului. Dar organizatorii au considerat că totul este destul de sigur pentru a începe la 11:00 ora locală, de îndată ce calitatea aerului s-a îmbunătățit.
Tom Larner, directorul de operațiuni al Tennis Australia, a declarat că situația este similară cu cele în care partidele sunt amânate pentru alte condiții meteo, cum ar fi căldura sau ploaia iar aceste reguli se vor aplica și în situația tabloului principal: ”De îndată ce condițiile sunt sigure, jucătorii revin pe teren”.
Novak Djokovic, președintele Consiliului de Jucători al ATP, a declarat deja că participanții vor trebui să ia în calcul toate opțiunile, inclusiv amânarea participării dacă se va dovedi calitatea aerului ca fiind necorespunzătoare.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57