La finalul meciului de la Melbourne, Nadal s-a prezentat la interviu cu șapca celor de la LA Lakers, fosta echipă a lui Kobe Bryant. Nadal a recunsocut că l-a admirat dintotdeauna pe fostul baschetbalist și a vorbit cu emoție despre influența sa asupra sportului:
"M-am trezit dimineață cu această veste groaznică. Sunt extrem de supărat, a fost unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile și pentru asta merită toate aplauzele noastre. Am avut onoarea să-l cunosc și dintotdeauna mi s-a părut un sportiv extraordinar care a muncit din greu. Este una dintre zilele pe care vrei să le uiți cât mai repede. În același timp, amintirea lui Kobe Bryant va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna.", a pus Nadal la finalul meciului.
Și Nick Kyrgios a ținut să-i aducă un tribut marelui baschetbalist Kobe Bryant și a intrat în arena de la Melbourne purtând tricoul acestuia de la LA Lakers.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47
https://i.eurosport.com/2020/01/27/2763279.jpg

Nadal, impresionat de evoluția lui Kyrgios

Nadal a avut un meci dificil cu Kyrgios, deși duelul începuse foarte bine pentru spaniol. Finalist în ediția anterioară de la Australian Open, Nadal și-a adjudecat primul set în numai 37 de minute, fără să-și piardă serviciul. A urmat apoi un set doi dominat de Kyrgios, favoritul pubicului de la Melbourne. Australianul s-a impus cu 6-3, după ce a făcut break-ul la 3-1.
Setul trei a fost cel care a decis într-o proporție foarte mare calificarea în sferturi. Nadal s-a impus la tiebreak, după o oră și 14 minute, cu 8-6. Kyrgios nu a renunțat la luptă și a încercat să întoarcă soarta partidei, reușind să facă break-ul la 5-5. Nadal nu a cedat presiunii venite din partea australianului și s-a impus în cele din urmă la tiebreak, scor 7-4.
Rafa Nadal n-a ezitat să-l laude pe adversarul său de astăzi, care a luptat din greu pentru calificarea în sferturile de finală de la Australian Open:
"Legat de meci, am jucat cu teamă în unele momente și Kyrgios a profitat. În final am reușit să mă impun. Acum trebuie să mă refac și să continui. Kyrgios a jucat foarte bine, este un sportiv extrem de talentat. Sper să continue cu forma de la actualul turneu. Mi-a plăcut foarte mult cum s-a descurcat în meciule de la Melbourne.", a mai spus Nadal.
În urma succesului de astăzi, Nadal a obținut a 12-a calificare în sferturile de la Melbourne, din carieră.

Australian Open - ATP | Meciurile din optimi:

  • Rafael Nadal - Dominic Thiem
  • Stan Wawrinka - Alexander Zverev
  • Tennys Sandgren - Roger Federer
  • Milos Raonic - Novak Djokovic
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
"Poate Rafa Nadal să câștige titlul la Australian Open 2022?" Mats Wilander nu a stat pe gânduri
IERI LA 02:50
Australian Open
Daniil Medvedev: "Oamenii care mă huiduie, probabil, au un coeficient de inteligență scăzut"
20/01/2022 LA 12:05