Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a ratat calificarea în finala Australian Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (8), 7-5, de iberica Garbine Muguruza, locul 32 WTA, la capătul unui meci care a durat două ore și șapte minute de joc. Simona a avut mai multe șanse de a prelua inițiativa, însă iberica s-a descurcat admirabil.
În primul set, Simona a ratat patru șanse de a câștiga manșa inaugurală, iar Muguruza aprofitat de fiecare moment de slăbiciune al româncei, impunându-se cu 10-8 în tie-break. În setul doi, Simona a avut break-ul, dar când a sevit pentru meci a cedat inițiativa și nu a mai câștigat niciun game.

Reacțiile din presa internațională

Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39
WTA - ”În primul set, Mugurza a venit deseori la fileu iar Halep a fost nevoită să scoată in extremis mingi dificile. Ambele jucătoare erau în formă bună. Deși Muguruza a preluat avantajul, Halep a revenit furtunos și a câștigat următoarele 12 puncte din 13”.
Spaniolii de la MARCA au fost entuziasmați de victoria jucătoarei lor: ”Imensa Garbine!!! Muguruza a neutralizat-o pe Halep și a revenit într-o finală de Grand Slam după trei ani!”, a fost titlul cotidianului spaniol.
”Halep a avut momente în care a reușit să o mute de pe o parte pe alta pe Muguruza iar mobilitatea nu este cea mai bună armă a sa. Muguruza a revenit însă în atac și a reușit să se califice în finală”, adaugă spaniolii.
https://i.eurosport.com/2020/01/30/2765482.jpg
Le Equipe - ”Muguruza ia lumină! Garbine o elimină pe Halep și se califică în finala de la Australian Open. Nu mai există nicio îndoială! Garbine Muguruza s-a întors! După ce a căzut pe un dezastruos loc 32 în 2019, jucătoarea spaniolă s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam de la Wimbledon 2017”.
BBC - ”Garbine Muguruza și-a continuat revenirea și a ajuns în semifinalele Australian Open după o victorie în seturi în fața Simonei Halep. Muguruza a trecut de favorita nr. 4 printr-o victorie tensionată cu 7-6, 7-5. Ea a revenit după patru mingi de set ale lui Halep în primul set și de la un break diferență în al doilea”.
The Guardian - ”Incredibil ce a reușit Muguruza! Ea ajunge în finala Australian Open, a meritat victoria! Muguruza a obținut calificarea după un punct senzațional la 30-15. Muguruza a reușit să ajungă la multe mingi dificile pentru ca apoi să aibă două mingi de set. Din a doua încercare, jucătoarea din Spania își asigură victoria”.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57