Muguruza și-a adjudecat primul set, iar finala de la Melbourne părea să se încheie destul de repede, cu jucătoarea din Spania aflată într-o formă foarte bună. Sofia Kenin, la 21 de ani, a reușit însă o revenire senzațională, luptând incredibil pentru fiecare punct. Sportiva din Statele Unite și-a adjudecat următoarele două seturi cu același scor (6-2) după ce i-a pus mari probleme adversarei sale.

A fost prima finală de Grand Slam disputată de Sofia Kenin în carieră, reușind s-o câștige după o luptă de 2 ore cu Garbine Muguruza.

WTA Rome
Cum poate să ajungă Simona Halep pe locul 1 WTA după titlul cucerit la Roma
ACUM 10 ORE

Sofia Kenin, performanță impresionantă pentru Statele Unite

Sofia Kenin, în vârstă de 21 ani şi 79 de zile, este cea mai tânără americancă ajunsă într-o finală de Grand Slam de la Serena Williams încoace (Wimbledon 2002). În același timp, Kenin este şi cea mai tânără finalistă la Australian Open din 2008 încoace (Ana Ivanovic şi Maria Şarapova, ambele în vârstă de 20 de ani), precum și cea mai tânără jucătoare care învinge liderul mondial la zi la Melbourne, de la Maria Şarapova încoace (2008).

În urma victoriei de astăzi, Sofia Kenin a devenit a doua sportivă din Statele Unite din ultimii 40 de ani care câştigă primul titlu de Grand Slam al carierei la Australian Open, după Jennifer Capriati (2001).

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.

WTA Rome
Simona Halep s-a calificat în a treia finală a carierei la Roma! Victorie superbă cu Muguruza
IERI LA 13:25
WTA Rome
Simona Halep joacă azi a cincea semifinală a carierei la Roma! Ce spune despre meciul cu Muguruza
IERI LA 08:18