Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sofia Kenin, performanță uriașă după finala câștigată la Australian Open

Cosmin Cioboata

Actualizat 01/02/2020 la 13:03 GMT+2

Sofia Kenin (21 ani) a câștigat primul său de titlu de Grand Slam, după ce s-a impus în fața jucătoarei din Spania, Garbine Muguruza, în finala de la Australian Open, scor 2-1 (4-6, 6-2, 6-2).

Sofia Kenin à Melbourne en 2020

Credit imagine: Getty Images

Muguruza și-a adjudecat primul set, iar finala de la Melbourne părea să se încheie destul de repede, cu jucătoarea din Spania aflată într-o formă foarte bună. Sofia Kenin, la 21 de ani, a reușit însă o revenire senzațională, luptând incredibil pentru fiecare punct. Sportiva din Statele Unite și-a adjudecat următoarele două seturi cu același scor (6-2) după ce i-a pus mari probleme adversarei sale.
A fost prima finală de Grand Slam disputată de Sofia Kenin în carieră, reușind s-o câștige după o luptă de 2 ore cu Garbine Muguruza.

Sofia Kenin, performanță impresionantă pentru Statele Unite

Sofia Kenin, în vârstă de 21 ani şi 79 de zile, este cea mai tânără americancă ajunsă într-o finală de Grand Slam de la Serena Williams încoace (Wimbledon 2002). În același timp, Kenin este şi cea mai tânără finalistă la Australian Open din 2008 încoace (Ana Ivanovic şi Maria Şarapova, ambele în vârstă de 20 de ani), precum și cea mai tânără jucătoare care învinge liderul mondial la zi la Melbourne, de la Maria Şarapova încoace (2008).
În urma victoriei de astăzi, Sofia Kenin a devenit a doua sportivă din Statele Unite din ultimii 40 de ani care câştigă primul titlu de Grand Slam al carierei la Australian Open, după Jennifer Capriati (2001).
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo