Sorana Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a calificat în turul trei la Australian Open după o luptă fantastică cu Petra Kvitova, finalistă în urmă cu doi ani la Melbourne. Românca s-a impus în primul set revenind de la 1-3, adjudecându-și cinci dintre următoarele șase game-uri disputate.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Kvitova a jucat perfect punctele importante în setul doi, fructificând trei din trei mingi de break pe serviciul româncei și câștigând fiecare break point pe care l-a înfruntat (6 din 6). Cîrstea s-a reinventat însă în decisiv, desprinzându-se prompt la 4-0 pe tabelă. Apoi, Sorana a pus capăt partidei cu un nou break, smuls după un game-maraton de nouă minute.
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39

#Reveniridelegenda Așa a învins-o Sorana Cirstea pe Kvitova, în turul doi la Australian Open

Sorana Cîrstea: "Aș vrea să fi avut la 18 ani mintea pe care o am acum!"

Deși este conștientă că a progresat enorm de-a lungul timpului, Sorana și-ar fi dorit să aibă mentalitatea de acum și la începutul carierei, pe vremea când avea 18 ani.
Într-un interviu oferit pentru treizecizero.ro, jucătoarea noastră a vorbit despre complexitatea tenisului:
"Tenisul e un sport foarte complicat. E un sport individual, și fiecare are problemele lui, se confruntă cu obstacolele lui, și cred că foarte importanți sunt oamenii care te înconjoară, care îți arată calea.
Aș vrea să fi avut la 18 ani mintea pe care o am acum. Dar cred că toată lumea își dorește același lucru. Acum sunt într-un loc bun – mental, fizic, din toate punctele de vedere – așa că încerc să mă bucur de tenis mai mult.
Am trecut prin mult mai multe, văd viața altfel, văd tenisul altfel, și dacă aș fi avut mintea de acum la 18 ani probabil că aveam alt parcurs. În tenis, mai ales. Dar cred că toți vrem asta și cred eu că este, din păcate, procesul vieții. Cred că de la an la an te maturizezi. Mă bucur că nu mai văd lucrurile ca la 18 ani, înseamnă că am progresat.
Când ești tânăr ai exuberanță, dar n-ai experiență, când ești mai matur, ai experiența, dar nu mai ai energia. E normal, e viața și trebuie să ne adaptăm la parcursul ei", a povestit Sorana Cîrstea, pentru treizecizero.ro.

Australian Open | Sorana Cîrstea, început de vis la Melbourne

Sorana a fost extrem de încântată după victoria în fața Petrei Kvitova. Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Eurosport, jucătoarea româncă a recunoscut că a fost luată prin surprindere de sportiva din Cehia la începutul partidei
”Am fost puțin șocată la începutul meciului de viteza loviturilor ei, știam că lovește puternic, dar nu mai jucasem de câțiva ani cu ea. A început foarte puternic, era foarte agresivă și în primele game-uri am fost luată prin surprindere.
Însă apoi am început să lungesc punctele, ea joacă foarte bine 1-2, dar eu am încercat să stau pe linie, să stau la contre și când am ocazia să încerc să găsesc colțul liber”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

Australian Open | Sorana Cîrstea: "Sunt de două ori mai mândră de această victorie!"

Sorana a fost printre jucătorii care au stat în carantina dură, în care nu a avut voie să iasă din cameră timp de 15 zile, pregătirea sa pentru Australian Open fiind astfel puternic afectată. Tocmai de aceea, sportiva noastră este cu atât mai mândră de rezultatul mare obținut în fața Petrei Kvitova:
"Sunt de două ori mai mândră de această victorie și în general eu nu spun des asta pentru că sunt o persoană perfecționistă, cer mereu foarte mult de la mine, dar acum am intrat fără niciun fel de așteptare, nu știam care e nivelul meu, este pentru prima oară când am stat 15 zile într-o cameră fără aer, fără să pot să ating mingea, nu știam în ce condiții o să pot să revin
Au fost grele primele zile din punct de vedere fizic. Astăzi m-a afectat puțin și temperatura pentru că nu am mai jucat la peste 30 de grade de ceva vreme și am jucat și peste două ore", a mai spus Sorana.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57