Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andy Murray, prima finală din ultimul an! Scoțianul e în ultimul act la Sydney

Cristian Mihală

Publicat 14/01/2022 la 11:50 GMT+2

Tenismanul britanic Andy Murray, fost număr unu mondial, aflat acum mai jos de locul 100 în clasamentul ATP din cauza accidentărilor, s-a calificat vineri, la Sydney, în prima sa finală după mai mult de doi ani în circuitul profesionist.

Andy Murray

Credit imagine: Getty Images

Murray (34 ani, locul 135 ATP), dublu campion olimpic, s-a impus greu în semifinale, cu 6-7 (6/8), 6-4, 6-4, în faţa americanului Reilly Opelka, pentru a atinge prima sa finală începând din octombrie 2019, când a cucerit al 46-lea şi ultimul său titlu în circuit, la Anvers (Belgia), la câteva luni după ce i-a fost montată o proteză la şold.
Jucătorul scoţian, triplu campion de Mare Şlem, îl va înfrunta sâmbătă în finală, cu două zile înaintea startului turneului Australian Open, pe câştigătorul celei de-a doua semifinale de la Sydney, în care britanicul Daniel Evans (26 ATP) îl înfruntă pe rusul Aslan Karatsev (20 ATP).
CITEȘTE ȘI:

Tabloul de parcurs al lui Murray la Australian Open

La Australian Open (17-30 ianuarie), competiţie la care va participa în baza unui wild card oferit de organizatori, Andy Murray îl va avea adversar în primul tur pe georgianul Nikoloz Basilashvili, cap de serie numărul 21, pe care l-a eliminat în optimi la Sydney cu 6-7 (4/7), 7-6 (7/3), 6-3.
Scoțianul se află în jumătatea inferioară a tabloului, pe un sfert în care Stefanos Tsitispas, Casper Ruud și Jannik Sinner par să aibă cele mai mari șanse să ajungă în semifinală.
Dacă trece de primul tur, Murray va avea o misiune destul de ușoară, cel puțin pe hârtie, în manșa secundă: va evolua contra învingătorului din disputa Pablo Cuevas și un jucător venit din calificări. Turul 3 i-l va scoate în cale, însă, pe Jannik Sinner, un tenismen foarte valoros și într-o formă excelentă.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo