Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a expulzării. Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal. Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alter acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open, care începe luni şi ar putea primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia.
Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, i-a transmis lui Djokovic toată susţinerea, asigurându-l că va fi primit la Belgrad ca un erou, după perioada cumplită petrecută la Antipozi. În egală măsură, şeful statului sârb a ţinut să critice în termeni duri atitudinea autorităţilor de la Melbourne.
"Cei care cred că au luat această decizie în baza unor principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de zece zile pentru a-l anunţa în ultimul moment despre o decizie care era luată de la început. Novak a fost hărțuit, a fost o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva unei persoane și a țării noastre. Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială", a subliniat Vucic, citat de blic.rs.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 3 ORE
CITEŞTE ŞI:

Djokovic, folosit ca un exemplu negativ aplicabil întregii ţări

Încă de ieri, Vucic a avut comentarii acide la adresa premierului Australiei, Scott Morrison. Duelul a fost reluat azi, după decizia finală a Curţii, iar Vucic a ţinut să precizeze că omologul de la Antipozi a încercat, prin Djokovic, să păteze imaginea Serbiei. Astfel, ar fi folosit date false, în dorinţa de a lăsa de înţeles că Nole, un exemplu pentru sârbi, a fost un model de urmat în privinţa nevaccinării.
"El a spus că vaccinarea este sub 50% în Serbia. În primul rând, nu minți, 58% au fost vaccinați oficial. În realitate, e vorba de peste 62%, având în vedere numărul real de oameni care trăiesc în Serbia. Rata de vaccinare la noi este mai mare decât în ​​multe țări din UE, suntem peste Bulgaria, România, Slovacia și chiar Estonia. A fost un argument fără sens, dar în această "piesă" totul este posibil", a mai spus preşedintele Serbiei.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 6 ORE