Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

ATP a rupt tăcerea, după ce 5 zile "a uitat" de Djokovic. Anunțul făcut

Cristian Mihală

Publicat 11/01/2022 la 09:22 GMT+2

ATP, organismul care gestionează circuitul profesionist masculin de tenis, a salutat decizia justiţiei australiene în favoarea sârbului Novak Djokovic, numărul unu mondial. Timp de 5 zile, forul tutelar nu a publicat nici măcar o informație despre caz.

Novak Djokovic

Credit imagine: AFP

ATP a luat în sfârșit poziție în legătură cu subiectul Djokovic. Pe 5 ianuarie, Nole sosea în Australia, unde i se anula viza și era plasat într-un hotel destinat imigranților. Până ieri, când judecătorul Kelly a decis că măsura statului a fost abuzivă, iar sârbul a fost exonerat, ATP nu a publicat vreun cuvânt pe subiect, stârnind mânia unor jucători. "Indiferent de cum vedeți situația din Australia a lui Novak și a altor jucători de tenis, observați tăcerea ATP. Nici măcar o simplă declarație după 4 zile tensionate. Au arătat deja în repetate rânduri că nu le pasă de jucătorii de tenis, iar acum demonstrează și o lipsă totală de leadership atunci când se confruntă cu probleme reale", a scris Vasek Pospisil pe contul personal de Twitter.
Într-un comunicat dat publicităţii luni seară, la 5 zile distanță de la sosirea lui Djokovic la Antipozi, ATP precizează că disputa legată de scutirea medicală în privinţa vaccinării anti-Covid acordată lui Djokovic şi evenimentele conexe au fost "dăunătoare pe toate fronturile", iar situaţia a evidenţiat nevoia de înţelegere şi comunicare mai clară a regulilor.
"Salutăm rezultatul audierii de luni şi aşteptăm cu nerăbdare câteva săptămâni interesante de tenis care vor urma", precizează ATP.
"ATP înţelege pe deplin sacrificiile făcute de oamenii din Australia şi politicile de imigraţie impuse de la debutul pandemiei. Cu toate acestea, complicaţiile pe care le-a experimentat un jucător la sosire au evidenţiat necesitatea unei înţelegeri, comunicări şi aplicări mai clare a regulilor", adaugă comunicatul.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic a primit viză, dar ar putea fi în continuare deportat

Judecătorul Anthony Kelly a decis să anuleze decizia autorităţilor australiene de revocare a vizei tenismanului sârb, considerând că aceasta a fost "nerezonabilă" şi a ordonat eliberarea lui Djokovic din detenţia pentru imigranţi. Guvernul Australiei a anunţat că ia în considerare o altă modalitate de a-l deporta pe sârb.
"Călătorind la Melbourne, este clar că Novak Djokovic credea că i s-a acordat o scutire medicală necesară pentru a respecta reglementările de intrare. Seria de evenimente care au condus la decizia de luni a fost dăunătoare pe toate fronturile, inclusiv pentru bunăstarea lui Djokovic şi pregătirea pentru Australian Open", scrie ATP.
Totodată, ATP recomandată insistent tuturor jucătorilor să se vaccineze, subliniind că 97% dintre primii 100 de jucători ai lumii s-au vaccinat împotriva coronavirusului.
"ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor din circuit, ceea ce considerăm că este esenţial pentru sportul nostru în vremuri de pandemie. Aceasta se bazează pedovezi ştiinţifice şi presupune beneficii pentru sănătate", se mai arată în comunicatul ATP.
Deși a câștigat în instanță bătălia cu statul australian, Djokovic ar putea fi în continuare deportat, decizia finală urmând să fie luată miercuri. Alex Hawke, ministrul imigrării, va decide dacă îi va anula viza jucătorului sârb, iar statul australian pare că nu e dispus să facă pace în această speță. Atât The Age, o publicație renumită de la Antipozi, cât și The Guardian anunță că Djokovic a suspectat că a mințit în formularul de intrare în Australia. În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care "l-a uitat" în declarația completată.
Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park, și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo