Numărul unu mondial a rămas azi iar fără viză și instanța este din nou unica speranță a sârbului, astfel încât să aibă o șansă să evolueze la Australian Open, competiție pe care a câștigat-o de nouă ori.
Dincolo de culpabilitatea sau inocența lui Nole, tot ce s-a întâmplat în Australia în ultima săptămână a fost un "circ", așa cum a caracterizat foarte plastic Rafa Nadal situația. Cert e că autoritățile de la Antipozi au probleme mari de imagine, nu doar pentru că Tribunalul le-a întors decizia inițială de suspendare a vizei, dar și pentru că hotărârea finală a ministrului imigrării a venit abia azi, deși se presupunea inițial că Djokovic își va ști soarta încă de acum 5 zile.
Premier al Australiei în perioada 2007-2010, Kevin Rudd e sigur că Djokovic este o victimă, dincolo de eventuala culpă/nevinovăție. Autoritățile de la Melbourne au văzut în subiect un vector de imagine, interesul fiind să se ia o decizie pentru sondaje, cu prețul aruncării Australiei într-o criză internațională din punct de vedere al imaginii. "Am devenit o republică bananieră", e concluzia tristă a cunoscutului om politic.
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
ACUM 3 ORE
"Ei încearcă să profite la maximum de această situație, indiferent de reputația Australiei. După expulzarea lui Djokovic, ne putem aștepta ca Morrison să se ridice și să le ceară oamenilor din Australia să-i dea o medalie. Dar Morrison ar trebui să știe că premierii nu primesc aplauze pentru că au rezolvat revoltele pe care le-au făcut ei înșiși. Din păcate, guvernul a organizat o competiție de popularitate între cei care îl iubesc pe Djokovic și vor să joace și cei care nu-l plac și vor să-l expulzeze din țară. Am devenit o republică bananieră", a spus Kevin Ruud, conform sârbilor de la Telegraf.
CITEȘTE ȘI:

Ce urmează pentru Novak Djokovic, la Australian Open, după anularea vizei

Sârbul va face apel, prin avocații săi, la decizia de azi a ministrului imigrării și speră ca până duminică să aibă șansa să se apere, astfel încât să știe clar luni, la startul primului turneu de Grand Slam al anului, dacă va juca sau nu. Avocații lui se gândesc să ceară alt tip de viză, așa cum a anunțat presa sârbă, dar e posibil ca hotărârea de azi să fie atacată și pe alte planuri.
Herald Sun prezintă două variante, în contextul în care sursele prestigioasei publicații de la Antipozi indică faptul că e puțin probabil ca avocații lui Djokovic să apară în fața instanței până duminică. Astfel, există o posibilitate ca turneul să înceapă și Nole să nu își fi aflat încă verdictul final dat de Tribunal, caz în care va fi înlocuit pe tabloul de concurs cu un "lucky loser". În cazul în care instanța se pronunță până duminică și decizia nu e favorabilă sârbului, pe tablou locul său ar urma să fie luat de rusul Andrey Rublev, cap de serie numărul 5.
Mai există o variantă, vehiculată de sursa citată: Novak Djokovic să fie pe teren la Australian Open, în contextul în care Tribunalul nu judecă în timp util cererea avocaților și, ulterior, în funcție de decizia instanței, să se ia hotărârea finală: dacă Nole are câștig de cauză să continue turneul, dacă nu, să fie eliminat și în continuare să avanseze în competiție următorul adversar pe care îl avea (care se va califica în turul următor fără să joace).
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 17 ORE
Australian Open
VIDEO | Rafael Nadal, despre tiebreak-ul care nu se mai termina: "Totul a fost o nebunie"
ACUM 18 ORE